Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

Seimo rinkimuose jau balsavo beveik 69 tūkst. rinkėjų

Seimo rinkimuose per dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią jau pareiškė 68 tūkst. 695 rinkėjai, arba 2,88 proc. visų rinkėjų. Per pirmąjį turą tokiu pačiu metu balsavo daugiau žmonių – 87 tūkst., arba 3,49 proc. visų rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija.
Išankstinis balsavimas Vilniaus miesto savivaldybėje ketvirtadienio vakarą
Išankstinis balsavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aktyviausios išankstiniame balsavime buvo Marijampolės (4,9 proc.), Centro-Žaliakalnio apygarda Kaune (4,71 proc.), Varėnos-Trakų (4,34 proc.), Kretingos-Palangos (4,28 proc.) rinkėjų. Mažiausiai aktyvūs kol kas Panerių (1,36 proc.) ir Garliavos (1,46 proc.) rinkėjų.

Palyginti su 2012 metų Seimo rinkimais, aktyvumas yra didesnis. Tuomet per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 50 tūkst. arba 1,95 proc. rinkimų sąrašuose buvusių žmonių.

Šią savaitę antrajame ture renkami 68 Seimo nariai vienmandatėse apygardose, kur varžosi po du kandidatus, surinkusius daugiausiai balsų per pirmąjį turą. Trys naujojo Seimo nariai buvo išrinkti jau pirmajame ture.

Trečiadienį ir ketvirtadienį iš anksto savivaldybėse balsuoti galėjo rinkėjai, kurie neturi galimybių sekmadienį ateiti į rinkimų apylinkę. Be to, trečiadienį prasidėjo ir penktadienį dar tęsiamas balsavimas specialiuose paštuose. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Penktadienį pasidėjo ir šeštadienį bus tęsiamas balsavimas namuose. Čia balsuoti gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Daugiausiai antrajame ture yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų – 42, nedaug nuo jų atsilieka ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 40 kandidatų.

Socialdemokratų partija antrajame ture turi 21 kandidatą, Liberalų sąjūdis – 12 kandidatų. Į antrąjį turą taip pat yra patekę penki Darbo partijos kandidatai, tiek pat save išsikėlusių kandidatų, keturi „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai.

Po du kandidatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija) – po vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius