-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 01

Seimo rinkimus Panevėžio rajone laimėjusi „valstietė“ G.Burokienė: „Trauktis neketinu – planuoju dirbti“

Pasibaigė Seimo rinkimai ir Panevėžio rajonas jau turi savo atstovą parlamente. Aukštaitijos rinkimų apygardoje juos laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Guoda Burokienė, nurungusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narę Jurgą Girdzijauskienę. Už G.Burokienę balsavo 6290 rinkėjų, už J.Girdzijauskienę – 5678.
Guoda Burokienė
Guoda Burokienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžioji dalis Aukštaitijos rinkimų apygardos rinkėjų gyvena Panevėžio rajone. Priminsime, kad 2016–2020 metų kadencijoje Aukštaitijos rinkimų apygardoje į Seimą buvo išrinkti du „valstiečiai“: G.Burokienė ir ūkininkas Petras Nevulis.

Dėkoja rinkėjams

Į Seimą antrai kadencijai išrinkta G.Burokienė pirmiausia dėkoja savo rinkėjams.

„Jie manimi patikėjo ir balsavo, kad dar ketverius metus dirbčiau Seime. Vertinu kiekvieną balsą ir rimtai įsipareigoju nesustoti bei aktyviai dirbti toliau. Puikiai suprantu, kad šitoje kadencijoje dirbti bus kur kas sudėtingiau – būsiu opozicijoje. Tačiau stengsiuosi dirbti konstruktyviai“, – žadėjo G.Burokienė.

Laukia nauji iššūkiai

Pasak jos, darbo pobūdžio nekeis.

„Tik jau nebebūsiu komiteto pirmininke. Praėjusioje kadencijoje vadovavau Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. Bus nauji iššūkiai, kurie paskatins ieškoti naujų būdu darbui, kad rinkėjai patikėtų. Trauktis neketinu – planuoju dirbti. Pasaulyje ir Lietuvoje viskas kinta dinamiškai, teks ieškoti naujų ryšių“, – svarstė politikė.

Pasiteiravus, kaip sekėsi bendrauti su oponente, konservatore J.Girdzijauskiene, G.Burokienė neslėpė:

„Mažai teko bendrauti, nes Panevėžio rajone labiau bendraujame su socialdemokratais. Mažiausiai bendraujame su konservatoriais. Bendravimas su jais – daugiau kritikos pavidalu. Sąlyčio taškų reikėtų ieškoti.“

Į Seimą išrinkta G.Burokienė žavisi stipriomis bendruomenėmis, nes aktyvūs bendruomenių nariai turi kitokią perspektyvą, įgyvendina svarbius socialinius projektus ir kuria vertę savo gyvenvietėse.

„Todėl paviešinau apklausą, o atsakymai padės suprasti, kokios organizacijos – bendruomenių, nevyriausybinės, religinės – labiau traukia žmones. Manau, kad gyventojai turėtų įsitraukti į veiklas ir burtis į bendruomenes, kurios padės dalyvauti socialiniuose projektuose, kurti verslą, rengti mokymus. Tokios iniciatyvos padės vietovėms būti gyvybingoms“, – kvietė dalyvauti apklausoje G.Burokienė.

Turėjo puikią komandą

Į Seimą nepatekusi konservatorė J.Girdzijauskienė nemano, kad jai nepasisekė.

„Į neviltį nepuoliau. Be to, jaučiu didelę atsakomybę prieš žmones, kurie padėjo rinkimuose. Turėjau labai puikią komandą. Rinkimai parodė, kad žmonės palankiai vertina TS–LKD partiją ir, kad jos perspektyva domisi vis daugiau jaunų žmonių. Rinkimuose nesinaudojome melagingomis informacijomis, nežadėjome nebūtų dalykų ir nedalijome pinigų nei pensininkams, nei socialiai atskirtiems“, – kalbėjo apie pasibaigusius rinkimus konservatorė.

Pasak jos, tinkamą dėmesį skyrė tiek Panevėžio miesto, tiek Panevėžio rajono žmonėms, nes Aukštaitijos rinkimų apygarda apima ne tik miestą, bet ir didžiąją dalį rajono.

„Nemanau, kad per mažai dėmesio skyriau Panevėžio rajono gyventojams. Rinkiminės kampanijos metu teko nemažai keliauti po rajoną, dalyvauti įvairiuose susitikimuose. Tačiau neturėjau tokios palydos – rajono mero Povilo Žagunio – kaip G.Burokienė“, – sakė J.Girdzijauskienė ir tvirtino, kad apie kitus rinkimus dar negalvojanti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius