Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo vadovės reakcija į „šiaudinę koaliciją“: apmaudu, kai kolegoms pritrūksta kantrybės

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako apgailestaujanti, kad koalicijos partneriams pritrūksta kantrybės Seime siekiant judėti į priekį žmogaus teisių klausimais, ketvirtadienį atmetus Laisvės frakcijos siūlymą įtraukti Stambulo konvenciją į darbų programą.
Viktorija Čmilytė - Nielsen
Viktorija Čmilytė - Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Dėl Stambulo konvencijos didelės pastangos buvo dėtos kreiptis į Konstitucinį Teismą ir gautas išaiškinimas yra svarbus argumentas, kuris mus priartina prie galutinio Stambulo konvencijos ratifikavimo. Apmaudu, kai pritrūksta kantrybės ir norisi tuoj pat tą pasiekimą padaryti savo asmeniniu pasiekimu, užuot kantriai ir sudėtingai telkus paramą tokiam svarbiam žingsniui“, – penktadienį BNS sakė Seimo pirmininkė.

Konstituciniam Teismui (KT) ketvirtadienį paskelbus, kad Stambulo konvencija neprieštarauja Konstitucijai, valdančioji Laisvės frakcija pasiūlė jos ratifikavimą įtraukti į sesijos darbų programą, ir tam nebuvo pritarta.

Tuomet Seimo narių Mišrios grupės atstovė Agnė Širinskienė pasiūlė iš sesijos darbų programos išbraukti Civilinės sąjungos projektą dėl partnerystės įteisinimo, ir tam buvo pritarta, abiem balsavimais su opozicija balsavo ir dalis konservatorių bei keli liberalai.

Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas po šių sprendimų pareiškė, kad valdančioji koalicija yra „šiaudinė“.

„Šiaudinėm kojytėm grįstas mūsų Seimas, jei negali principinių sprendimų priimti, šiaudinė yra ir ši koalicija, jei neatlaiko rimtesnio išbandymo“, – sakė V.Mitalas.

Pasisakydama dėl Laisvės frakcijos nepavykusio bandymo Stambulo konvencijos ratifikavimą įtraukti į darbų programą, V. Čmilytė-Nielsen teigė, jog „tai ne pirmas kartas, kai Laisvės partija vieną ar kitą svarbų klausimą padaro savu, bet tuo pat metu jį iš esmės sužlugdo“.

„Labai norėtųsi, kad šiuo atveju taip neatsitiktų, bet vakar įvykiai Seimo salėje neįkvepia optimizmo“, – teigė parlamento vadovė.

Visgi ji teigė, kad Stambulo konvencija gali būti įtraukta į darbotvarkę, taip pat ir šią sesiją, jei tik tam bus pakankamai balsų.

„Stambulo konvencija gali būti svarstoma iš esmės bet kada, kada bus įtraukta į darbotvarkę, ir visas vakarykštis debatas, mano galva, yra beveik laužtas iš piršto, nes jei bus balsai, ją bus galima įtraukti ir svarstyti“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius