Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 21 /16:48

Seksualinių mažumų eitynių organizatoriai skelbia: eis Gedimino prospektu

Seksualinių mažumų eitynių organizatoriai trečiadienį pranešė suderinę su Vilniaus savivaldybe, kad kitų metų birželį rengiamos eitynes vyktų Gedimino prospekte.
Eitynių „Už lygybę“ akimirka
Eitynių „Už lygybę“ akimirka / Rūtos Strakšaitės nuotr.

„Baltic Pride“ eitynėse birželio 18 dieną organizatoriai tikisi sulaukti maždaug tūkstančio dalyvių, po jų numatomas mitingas Bernardinų sode.

Kasmet eitynės rengiamos vis kitoje Baltijos šalyje.

Lietuvos gėjų lyga teigia, kad per renginį Vilniuje bus skatinama diskusija apie homoseksualų partnerystės įteisinimą ir Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, ribojantį informaciją, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus eismo departamentui laikinai vadovaujantis Gintaras Leperskas BNS patvirtino, kad eitynių organizatoriams išduotas leidimas tūkstančiui žmonių dalyvauti demonstracijoje.

„Prašymą jie pateikė prieš keletą dienų, o suderinimas įvyko šiandien. (...) Viskas suderinta ir yra išduotas leidimas“, – BNS sakė G.Leperskas.

Pasak jo, leidimas žmonėms žygiuoti Gedimino prospektu ir mitinguoti Bernardinų sode išduotas nuo 12 iki 18 valandos.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Vilniaus centre ruošiamasi eitynėms „Už lygybę“
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Vilniaus centre ruošiamasi eitynėms „Už lygybę“

Renginio metu viešąją tvarką užtikrins policija, pridūrė G.Leperskas.

Birželio 13-19 dienomis vyksiančio „Baltic Pride“ festivalio metu numatomos ne tik eitynės, bet ir kiti socialiniai bei kultūriniai renginiai.

Lietuvos gėjų lyga trečiadienį sostinės savivaldybės administracijai padėkojo už „sklandų ir konstruktyvų bendradarbiavimą“.

„Šaunu, kad atviros sostinės idėja tampa realybe. Asociacija LGL yra pasirengusi Vilniaus miestui dovanoti „Baltic Pride 2016“ šventę ir dėsime visas pastangas, jog šis renginys būtų įdomus bei naudingas ne tik mūsų bendruomenės nariams, bet ir visiems Vilniaus miesto gyventojams bei svečiams,“ – teigė asociacijos LGL vadovas Vladimiras Simonko.

Vytauto Valentinavičiaus nuotr./Akcija prieš homofobiją
Vytauto Valentinavičiaus nuotr./Akcija prieš homofobiją

2013 metais Vilniaus valdžia nenorėjo leisti eitynių centrine sostinės gatve – Gedimino prospektu, ir siūlė nuošalesnę Upės gatvę, bet teismas nusprendė, kad toks ribojimas yra nepagrįstas.

Tuomet Gedimino prospektu pražygiavo apie 500 seksualinių mažumų atstovų ir jų teisių rėmėjų, protestuoti prieš eitynes susirinko panašus skaičius žmonių.

Pirmosios „Baltic Pride“ eitynės Lietuvoje sostinės Upės gatvėje įvyko 2010-aisiais. Tuomet valdžia apskritai nenorėjo leisti eitynių, bet teismas nusprendė, kad jos turi vykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius