-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 02

Senamiestį gaivins išradingų vasaros renginių programa

Diskusijos apie Klaipėdos senamiesčio gaivinimą virsta realiais darbais ir įgauna pagreitį – vasarą čia žadama virtinė renginių, kviečiančių grįžti į senamiestį šeimas, poreles ir pavienius klaipėdiečius bei miesto svečius.
Senieji Klaipėdiečiai senamiestyje
Senieji klaipėdiečiai senamiestyje. / I.Ozturhan nuotr.

Šiemet savivaldybėje organizuotas viešųjų pirkimų konkursas, siekiant rasti bendrovę, kuri imtųsi sistemingos renginių organizavimo bei viešinimo programos. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, šiemet iš savivaldybės biudžeto tam skirta 19 tūkst.

Konkursą laimėjusi įstaiga VšĮ „Klaipėdos publika“ pasiūlė projektą „Klaipėdiečiai grįžta į senamiestį“. Pagrindinė idėja – kviesti į senamiestį sugrįžti senuosius bei naujuosius klaipėdiečius, suvienijant senamiesčio verslininkus, kultūrines organizacijas bei skatinant iniciatyvą prisidėti prie kokybiškų renginių organizavimo ir jų viešinimo.

Idėja: jaukūs vakarai gatvelėse
Anot įstaigos direktoriaus Romando Žiubrio, kartais renginių organizatoriams stinga komunikacinių sugebėjimų ar sumanumo, kaip patraukliai pristatyti vieną ar kitą renginį bei šventę. „Dėl nedidelio finansavimo negalime naudotis tradicinėmis reklamos priemonėmis. Bandysime ieškoti netradicinių sprendimų“, – sakė VšĮ „Klaipėdos publika“ direktorius.

Viena iš jų, pasak R.Žiubrio, ieškoti senamiesčio išskirtinumų. „Klaipėdos senamiestis išsiskiria gatvių pavadinimais, tokiais kaip Kepėjų, Mėsininkų gatvės. Jose galėtų atsirasti teminiai renginiai, pavyzdžiui, dešrelių kepimo ar pyragų šventė“, – improvizavo R.Žiubrys. Jam pritarė ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (KTKIC) direktorė Romena Savickienė.Pasak jos, tokie renginiai ypač populiarūs užsienio valstybėse. „Kitose valstybėse susirenka kaimynai ir kartu kepa kepsnius, bendrauja, kodėl ši tradicija negalėtų atsirasi ir mūsų mieste?“ – svarstė direktorė.

Praeivius sutiks „senieji klaipėdiečiai“
„VšĮ Klaipėdos publika“ jau pristatė liepos mėnesio programą, kurioje gausu jau tradiciniais tapusių renginių, tokių kaip blusų turgus ar knygų mainai. Įtraukta ir nemažai koncertų bei vaidinimų. Dauguma iš šių renginių bus nemokami. Klaipėdiečių taip pat laukia tarptautinis folkloro festivalis „Parbėg laivelis“, kino naktys po atviru dangumi, meno turgelis bei daug kitų pramogų.

Rugpjūčio mėnesio programa dar tikslinama. R.Žiubrys pasakojo, jog bus bandoma sugrąžinti „senjorų arbatėlės“ tradiciją. Taip pat bus kuriamos ir už simbolinę kainą parduodamos „senamiesčio draugo“ apyrankės, su kuriomis atvykus į kavinę bus galima gauti nuolaidų.

Renginiams viešinti pasirinktas netradicinis būdas – prie Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro jau nuo šio trečiadienio miestiečius sveikina „pirmieji klaipėdiečiai“, Prūsijos karališkoji šeima, kurių kišenėse netrukus atsiras informaciniai senamiesčio kultūrinių renginių bukletai.

R.Žiubrys taip pat pasakojo, kad, pagal jų idėją, senamiestyje neturėtų likti ir tuščių išnuomojamų pastatų vitrinų – jas tikimasi užpildyti projekto „Daugiau informacijos“ parodomis – žinoma, jei su tuo sutiktų pastatų savininkai.

Šio savaitgalio renginių programa:
Liepos 2 dieną, penktadienį:
17-21 val. Knygų mainai (Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka, Turgaus g. 8).

Liepos 3 dieną, šeštadienį:
10 val. Meno turgelis (Piliavietė, Pilies g. 4).
10-16 val. Kalvystės amato demonstravimas, žalvario papuošalų gamyba (Kalvystės muziejaus kalvė, Šaltkalvių g. 2, 2a).
10-16 val. Užsiėmimas „Miesto simboliai“ (Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, Didžioji vandens g. 6).
12 val. Lėlių vaidinimas kūdikiams „APAPA“ (Klaipėdos lėlių teatras, Vežėjų g. 4).
12-13 val. Istorinės rekonstrukcijos klubų pratybos (Piliavietė, Pilies g. 4).

Liepos 4 dieną, Sekmadienį:
10-14 val. Blusų turgus (Aukštoji g.)
12 val. Lauko vaidinimas „Ožkelė melagėlė“ (Klaipėdos lėlių teatro kieme, Vežėjų  g. 4).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius