-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 28

„Šešėlinė Vyriausybė“ baigė darbą

Visą šią savaitę Vyriausybėje dirbo „šešėliniai ministrai“. Taip moksleivius, pirmą kartą susirinkusius į Vyriausybės inicijuotą projektą „Moksleiviai – į Vyriausybę“, pavadino Premjeras Andrius Kubilius.
Vyriausybės pastatas Vilniuje
Vyriausybės pastatas Vilniuje / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

30 aktyviausių ir gabiausių moksleivių iš visos Lietuvos, laimėjusių konkursą, atliko praktiką Vyriausybės kanceliarijoje ir visose ministerijose. Moksleiviai turėjo galimybių praleisti darbo dienas su Premjeru ar ministrais, dalyvauti posėdžiuose, pasitarimuose, iš arti susipažinti su Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų, atskirų žinybų bei jų padalinių kasdieniu darbu.

Projekto dalyviai stažuotės metu aktyviai pildė internetinį dienoraštį. Jame moksleiviai atvirai aprašė savo įspūdžius, nuotaikas, įgytą patirtį bei žinias.

Projekto dalyviai stažuotės metu aktyviai pildė internetinį dienoraštį. Jame moksleiviai atvirai aprašė savo įspūdžius, nuotaikas, įgytą patirtį bei žinias.

„Ačiū už galimybę sudalyvauti tokiame projekte. Tai tikrai puiki idėja, kurios negalima pamiršti ateityje. Daug kas pasikeičia, kai pamatai legendomis apipintą Vyriausybės valdymo aparatą iš arti. Viskas čia daug paprasčiau (o iš kitos pusės – kur kas sudėtingiau). Mums tai buvo neįkainojama“, - rašo stažuotės dalyviai Pijus ir Unė. „Kalbant apie Vyriausybės posėdį, buvo puiku pamatyti šį procesą savo akimis – kai tu bent kartelį turi galimybės „pačiupinėti“ tam tikrą instituciją ir dalyvauti svarbių sprendimų priėmime, imi perprasti sistemą ir labiau ją domėtis. Važiuodama namo po Vyriausybės posėdžio ir klausydama žinių apie Vyriausybės posėdžio nutarimus, galėjau pateikti pačios pastebėtų smulkmenų, pastabų ir sakyti savo susidarytą nuomonę“, - pastebi stažuotoja Gintarė.

Projekto sėkme ir jo tęstinumu neabejoja ir vienas iš šios idėjos autorių Ministro Pirmininko patarėjas Mykolas Majauskas. „Turėsime tęsti šį projektą. Manau, kad tai naudinga abiem pusėms - ne tik moksleiviams, bet ir Premjerui, ministrams, patarėjams, specialistams.  Juk projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekėme skatinti gabius jaunuolius domėtis valstybės institucijų veikla, susipažinti su darbo viešajame sektoriuje principais, didinti Vyriausybės atvirumą ir skaidrumą, įtraukiant piliečius į jos veiklą bei pristatant kasdienį politikų ir valstybės tarnautojų darbą“, - pažymėjo M. Majauskas.

Daugiau projekto dalyvių autentiškų įspūdžių ir pastabų apie Vyriausybės darbą, valstybės valdymą, ministrų ir ministerijų darbo vertinimus moksleivių akimis galima sužinoti Vyriausybės „Facebook“e“, nuoroda Moksleiviai – į Vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius