Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 04 14

Šiais metais bus atliekami būtiniausi gatvių remonto darbai

Po kiekvienos žiemos ypač pablogėja gatvių būklė – dėl temperatūros pokyčių, asfaltbetonio dangos senėjimo, intensyvaus eismo ir kitų aplinkos veiksnių kelių dangoje atsiranda plyšiai ir duobės. Šiuo metu ypač prasta asfaltbetonio danga yra Mokslininkų, Didlaukio, Visorių, Baublio, Pušyno kelio, Kazlausko, Braškių, Žvalgų, Lakūnų, Viršupio, Kairėnų, Keramikų, Lakštingalų gatvių atkarpose.
Naujasis Vilniaus savivaldybės meras Vilius Navickas
Vilniaus savivaldybės meras Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Remontas

Savivaldybė informuoja, kad šiais metais Vilniuje bus remontuojamos visos gatvės, užtaisant duobes rankiniu būdu ar atkertant su freza. Šie metodai užtikrina saugaus eismo sąlygas, tačiau nepagerina dangos būklės. Danga gerėja, klojant naujus asfaltbetonio sluoksnius, tačiau, sumažėjus finansavimui, šis metodas bus taikomas retai, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

„Kadangi gavome ankstesnės valdžios „palikimą“ – milijonines skolas, todėl šiemet turėsime tvarkytis taupiai ir ūkiškai – užtaisysime tik pačias pavojingiausias Miesto ūkio departamento specialistų apžiūrėtas ir nurodytas duobes“, – teigė sostinės meras V. Navickas. „Tam skirsime lėšų iki 5 mln. lt“.

Sostinės gatvės nuolat tvarkomos – šluojami šaligatviai, į krūvas sustumiamas susikaupęs per žiemą smėlis ir išvežamas į smėlio-grunto sąvartynus. Jau mėnesį sostinės gatvės naktimis valomos vakuuminėmis šlavimo mašinomis. Tuo rūpinasi miestą tvarkančios įmonės – uždaros akcinės bendrovės ,,Stebulė“, „Vilniaus zunda“, „Šilėja“, ,,Rasų valda“, „Naujininkų ūkis“, ,,Naujamiesčio būstas“.

Savivaldybės įmonės ir tarnybos prižiūri per 970 km miesto gatvių ir kelių, iš jų – per 600 km asfaltuotų. Praėjusiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Vilniaus gatvių remontui buvo skirta 13 mln. lt. Šiais metais planuojama skirti 4 mln., kurių užteks tik avarinių duobių užtaisymui ne sezono metu (rudenį ir žiemą) bei žvyrkelių ir gruntinių kelių lyginimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius