Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 10 14

Šiauliai spaudos veidrodyje: Vos atpigusi šiluma gali gerokai pabrangti

Šiaulių regioninė spauda apžvelgia problemas, kurios aktualios ne tik šiauliečiams. Akcentuojama padėtis Ukrainoje, PVM lengvatų už šildymą panaikinimas ir nauda miestui, kurią teikia gana pigiai ir legaliai „įdarbinti“ pašalpų gavėjai.
Oro tarša
Šildymas. / 123rf.com nuotr.

Dienraštis „Šiaulių naujienos“ rašo apie tai, kad mieste viešėjo Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenka. Svečias išklausė miesto valdininkų kalbas apie bendradarbiavimą, tačiau pats akcentavo šiandieninius Ukrainos skaudulius.

Nė vienas Ukrainos gyventojas nėra tikras dėl savo ateities.

Jo teigimu, reikia kovoti su dezinformacija, kurią apie Ukrainą skleidžia Rusija. Šalis šiuo metų yra nepavydėtinoje situacijoje – nė vienas Ukrainos gyventojas nėra tikras dėl savo ateities.

Naujienų portalas „Etaplius.lt“ rašo, kad Šiauliuose puikiai veikia socialinių išmokų sistema, pagal kurią žmonės per savaitę atidirba 20 valandų. Už socialinę išmoką žmonės ne tik renka šiukšles, švarina miestą, bet ir kloja plyteles.

Per šiuos metus savivaldybės biudžete numatyti 11 mln. Lt socialinėms išmokoms. Metų pradžioje pašalpoms buvo skiriama per 840 tūkst. Lt, rugsėjį socialinių pašalpų suma siekia per 575 tūkst. Lt. Galima sakyti, kad miestas tiek investuota į šiauliečių užimtumą ir gražesnį miestą.

Pašalpų gavėjai jau paklojo 1370 kvadratinių metrų šaligatvių dangos.

Pašalpų gavėjai jau paklojo 1370 kvadratinių metrų šaligatvių dangos prie Vijolių mokyklos, Lieporių gimnazijos, Dainų, Vilniaus, Krymo gatvėse, priešais St.Šalkauskio gimnaziją.

Dienraštis „Šiaulių kraštas“ atskleidžia, kaip šiauliečius palies vyriausybės užsimojai naikinti PVM lengvatą daugiabučių šildymui.

Argumentas – ši lengvata socialiai neteisinga. Valstybės biudžetas susižertų papildomus 200 milijonų litų – krašto apsaugai stiprinti. Byrėtų pinigėliai ir didesnėms valdininkų algoms ir karybai. Tad koks teisingumas būtų atkurtas?

Šeimai šiluma brangs 25-60 litų.

Socialdemokratai praėjusią savaitę išplatino pareiškimą, jog dabar visiems daugiabučių gyventojams vienodai taikoma PVM lengvata „nesprendžia sisteminio energetinio skurdo problemos“. Ja naudojasi ir varguoliai, ir turtuoliai.

Bet jeigu PVM lengvata išnyks, šeimai, gyvenančiai 60 kv. metrų ploto bute, vidutiniškai šilumos mokesčiai šalčiausiais mėnesiais didėtų 25 litais. Daugiausia šilumos energijos suvartojančiuose daugiabučiuose – 50 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius