Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 16 /16:40

Šiaulių meras Artūras Visockas turi pagalbininkus – vicemerus Domą Griškevičių ir Stasį Tumėną

Šiaulių miesto tarybos antrajame posėdyje išrinkti mero pavaduotojai. Jais tapo socialdemokratas Domas Griškevičius ir nepartinis Stasys Tumėnas. Meras paneigė, kad pirmame posėdyje išrinktas miesto administracijos direktorius Eduardas Bivainis dirba neteisėtai. „STT pažyma dėl jo skaidrumo yra gauta“, – teigė meras Artūras Visockas.
Domas Griškevičius (kairėje) ir Šiaulių meras Artūras Visockas
Domas Griškevičius (kairėje) ir Šiaulių meras Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Antrajame Šiaulių miesto tarybos posėdyje išrinkti mero pavaduotojai. Tai socialdemokratas D.Griškevičius ir nepartinis S.Tumėnas.

Naujieji vicemerai prisistatė tarybai, nors jie nėra politikos naujokai. Tarybos narys Andrius Šedžius turėjo klausimų abiems kandidatams.

D.Griškevičiaus tapimas vicemeru suskaldė socialdemokratus

D.Griškevičiaus jis pasiteiravo, kodėl prieš aštuonerius metus jis stovėjo su plakatu ir reikalavo taupyti pinigus ir nesteigti dviejų mero padėjėjų vietų.

Šiaulių politikai. Domas Griškevičius
Šiaulių politikai. Domas Griškevičius

Naujasis vicemeras atkirto, kad jis tuomet tikrai stovėjo su plakatu, tačiau ne dėl vicemerų pareigybių, bet dėl miesto amfiteatro reikalų.

Alfredas Lankauskas pareiškė, jog tokioje situacijoje įžvelgia partinę išdavystę.

Taip pat iš salės kilo klausimas, kodėl D.Griškevičius, būdamas socialdemokratu, nepriklauso socialdemokratų frakcijai. „To reglamentas nedraudžia“, – apsigynė naujasis vicemeras.

Klausimą uždavęs Alfredas Lankauskas pareiškė, jog tokioje situacijoje įžvelgia partinę išdavystę. „Tai jūsų nuomonė“, – vėl atkirto vicemeras.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė buvęs Šiaulių meras, socialdemokratas Justinas Sartauskas, D.Griškevičius prie koalicijos prisijungė nesitaręs su partija ir šiuo metu nepriklauso socialdemokratų frakcijai taryboje. Dėl jo elgesio, pasak J.Sartausko, yra kreiptasi į partijos Etikos komisiją. Jis neatmetė, kad vėliau gali būti sprendžiama ir dėl naujojo vicemero pašalinimo iš partijos.

„Partijos skyrius buvo nusprendęs derėtis dėl galimybės dirbti koalicijoje, dėl programos, dėl postų ir tik susiderėjus balsuoti už kandidatūrą. Tai pirmajame posėdyje jis mus išdavė – ne derėjosi dėl koalicijos, o pats pasirašė. (...) Kol kas prašysime Etikos komisijos išvadų, po to, gavęs Etikos komisijos išvadas, ar jis pažeidė, ar nepažeidė partinę drausmę, skyrius svarstys jo likimą“, - sakė J.Sartauskas.

S.Tumėnas rūpinsis privačiomis mokyklomis ir darželiais

S.Tumėnas akcentavo, kad jo veikla vicemero poste bus nukeipta daugiausiai į kultūros ir švietimo reikalus. Pats vicemeras yra dirbęs universitete, užsiima knygų leidyba.

Šis vicemeras buvo apipiltas klausimais dėl švietimo tinklo ateities. S.Tumėnas išreiškė nuomonę, kad Šiauliai turėtų labiau rūpintis privačiomis mokyklomis ir darželiais. „Tai juk tie patys mūsų vaikai“, – tvirtino vicemeras.

Šiaulių politikai. Stasys Tumėnas
Šiaulių politikai. Stasys Tumėnas

Administracijos direktorius dirbs toliau

Pirmame tarybos posėdyje buvo išrinktas administracijos direktorius E.Bivainis.

Vyriausybės atstovas Šiauliuose konservatorius Jonas Novogreckis tokį miesto tarybos žingsnį sukritikavo, teigdamas, kad administracijos direktorius negali būti išrinktas be STT išvados, kad yra tinkamas šioms pareigoms.

Eduardas Bivainis, Šiaulių administracijos direktorius
Eduardas Bivainis, Šiaulių administracijos direktorius

Šiaulių meras A.Visockas patikino, kad šiuo metu E.Bivainis dirba teisėtai. STT pažyma apie administracijos direktorių yra gauta.

E.Bivainis pažymėjo, kad su tokia problema susidūrė ne jis vienas. „Tokių administracijų direktorių Lietuvoje ant dviejų rankų pirštų nesuskaičiuosi. Nesusipratimas įvyko tik dėl to, jog vieni įstatymai nesuderinti su kitais“, – tvirtino E.Bivainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius