Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 29

Šiaulių rajono gyventojai sulauks naujų vandentiekio ir nuotekų sistemų

Šiaulių rajone vyksta vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros renovavimo ir plėtros darbai, kuriuos užbaigus gyventojai galės naudotis moderniu centralizuotu vandentiekiu bei nuotekų surinkimo sistemomis Kairiuose, Vijoliuose ir Kuršėnuose.
Vandentiekio vamzdžiai
Vandentiekio vamzdžiai / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

Šiaulių rajono savivaldybė bei UAB „Kuršėnų vandenys“ pasirašė sutartį su statybų bendrovių jungtinės veiklos grupe UAB  „Šiaulių dujotiekio statyba“ ir UAB „Šiaulių ryšių objektų statyba“ dėl plataus masto vandentvarkos darbų Vijoliuose. Sutarties „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Šiaulių rajone (Vijoliuose II etapas) vertė 6,485,328,86 mln. litų (be PVM).

Viso projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Šiaulių rajone“ (Kairiai, Vijoliai, Kuršėnai) vertė – virš 16,425,289.94 mln. litų (be PVM). Didžioji dalis skirta iš 2007–2013 m. Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšų.

Pasak UAB „Kuršėnų vandenys“ atstovų, švaraus geriamojo vandens ir nuotekų surinkimo problema rajone aktuali jau daugelį metų. „Nemaža dalis gyventojų nuotekas vis dar renka individualiai, tačiau surinkimo talpos kelia nemažai rūpesčių, tarp jų ir aplinkosauginių, o vis dar plačiai naudojamas šachtinių šulinių vanduo nėra saugus sveikatai“, – sakė UAB „Kuršėnų vandenys“ direktorius Algimantas Jonas Glodenis.

Jo teigimu, vykdomas projektas leis išvystyti vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo infrastruktūrą bei užtikrins aukštos kokybės viešąsias paslaugas gyventojams – aprūpins juos kokybišku vandeniu ir suteiks galimybę centralizuotai surinkti nuotekas. Gyventojai kviečiami aktyviai jungtis prie naujų vandens tiekimo ir nuotekų tinklų. Dėl pasijungimo sąlygų, įvadų įrengimo, dokumentacijos parengimo gyventojai turi kreiptis į UAB „Kuršėnų vandenys“, sužinoti apie galimybes prisijungti prie centralizuotų tinklų kuo patogesniu kiekvienam gyventojui būdu ir sąlygomis.

Projekto metu Kairiuose bus renovuota ir naujai nutiesta 5,3 kilometrai vandentiekio ir 11,2 kilometrai nuotekų tinklų, Vijoliuose (I etapo metu) vandentiekio tinklų – 1,94 o nuotekų tinklų – 2,09 kilometrai, Kuršėnuose 5,1 kilometrai vandentiekio ir 8,21 kilometrai nuotekų tinklų bei pastatytos penkios siurblinės, įrengta jų valdymo automatika. Vykdant antrąjį Vijolių projekto etapą bus nutiesta ir renovuota 10,415 kilometrai vandentiekio ir 10,44 kilometrai nuotekų tinklų.

Planuojama, kad pasibaigus beveik du metus truksiančiam projektui, prie modernių vandentiekio ir nuotekų sistemų galės prisijungti: Kairiuose prie vandentiekio 110, o prie nuotekų 540 gyventojų, Vijoliuose prie vandentiekio 198, o prie nuotekų tinklų 198 gyventojai, Kuršėnuose prie vandentiekio 461, o prie nuotekų 648 gyventojai. Įgyvendinus Vijolių antrą etapą prie centralizuotos vandentiekio ir nuotekų sistemos galės prisijungti dar apie 700 gyventojų.

Kaip pažymėjo projekto rangovų atstovai, visi darbai bus atliekami laikantis griežtų aplinkosauginių reikalavimų, kurie leis išsaugoti dirvožemį, nuotekų tinklai bus klojami naudojant tik kokybiškas medžiagas, o patys darbai vyks taip, kad kuo mažiau trikdytų gyventojus.

UAB „Kuršėnų vandenys“ ir Šiaulių rajono savivaldybės administracijos bendrai vykdo projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Šiaulių rajone (Kairiai, Vijoliai, Kuršėnai)“, Nr. VP3-3.1-AM-01-V-02-041, įgyvendinamą pagal 2007–2013 m. Sanglaudos veiksmų programos prioriteto „Aplinka ir darnus vystymasis“ priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius