-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Šiaulių tarybos posėdyje politinis spektaklis pranoko ir dramos teatrą

Paskutiniame metų tarybos posėdyje iš pareigų turėjo būti atleisti abu administracijos direktoriaus pavaduotojai, o ankstesniame posėdyje atleistas direktorius Eduardas Bivainis turėjo pradėti laikinai eiti savo pareigas, kol vietoje jo atsiras kitas. Nieko panašaus neįvyko – posėdis virto tikru spektakliu.
Šiaulių tarybos posėdis
Šiaulių tarybos posėdis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Trys pirmieji klausimai posėdžio pradžioje buvo pavadinti politiniais. Tai klausimas dėl administracijos direktoriaus Eduardo Bivainio ir jo pavaduotojų Giedrės Mendozos Herreros bei Martyno Šiurkaus likimo.

Pavaduotojai patys prašėsi atleidžiami iš darbo, o direktorius, kuris yra atleistas nuo sausio 2 dienos, turėjo laikinai pratęsti savo pareigas, kol atsiras kitas direktorius.

Posėdyje naujoji valdančioji dauguma balsų persvaros neturėjo.

Tiksliau tariant, naujoji ir mero dauguma balsų turėjo po lygiai, tačiau mero balsas galėjo būti lemiamas.

Posėdžio pradžioje pritarta pasiūlymui nukelti šiuos klausimus į posėdžio pabaigą. Pasibaigus einamiesiems klausimams naujoji dauguma paprašė dar dešimties minučių pertraukos.

Po pertraukos naujoji dauguma į posėdį nebegrįžo. Jie pasirinko tokį balsavimo būdą, kokį tradiciškai renkasi opozicija – balsuoja kojomis. Posėdis nutraukiamas, nes nebėra pakankamo tarybos narių skaičiaus – kvorumo.

Direktorius po Naujųjų dar turės atvykti vieną dieną į darbą – nuo sausio 2 dienos jo niekas nepavaduos.

Tokio „balsavimo“ rezultatas – paskutiniai trys klausimai lieka nespręsti, o abu direktoriaus pavaduotojai lieka dirbti, nors patys prašėsi atleidžiami.

Direktorius po Naujųjų dar turės atvykti vieną dieną į darbą – nuo sausio 2 dienos jo niekas nepavaduos – miestas liks be administracijos vadovo.

Taryboje santykiai įtempti. Šiauliuose abi politinės pusės taryboje kaltina viena kitą neteisėtu egzistavimu. Stengiamasi įžvelgti įvairiuose veiksmuose teisinius nukrypimus ar pažeidimus.

Po posėdžio tarybos nariai ėjo į Šiaulių dramos teatrą – spektaklį su simboliniu pavadinimu „Visu greičiu atgal“.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulių tarybos posėdis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Domas Griškevičius

„Mūsų taryba dabar yra tikrai labai sunkioje fazėje, kai meras, neturėdamas daugumos, niekaip negali to pripažinti ir neina kalbėtis su visa taryba, kaip dirbsime toliau, – po posėdžio BNS sakė socialdemokratas Justinas Sartauskas. – Šiandien visi politiniai sprendimai, kurie buvo parengti, yra inicijuoti būtent tokios mero nuostatos, kad jis niekada nesutiks suformuoti daugumą su dabar susiformavusia dauguma“.

„Tarybos nariai tiesiog pabėgo iš tarybos posėdžio, siekdami savų, labai siaurų tikslų. Tie tikslai yra visiškai nenaudingi mūsų miestui“, – per posėdį teigė meras A.Visockas.

Šiauliai šiuo metu neturi ir nė vieno vicemero. Mat šias pareigas ėjęs Statys Tumėnas buvo išrinktas į Seimą, o D.Griškevičius – atleistas.

Lapkritį Šiaulių savivaldybės taryboje susidarė nauja dauguma. Ją suformavo iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius