Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 11

Šiaurės ir Pietų ašigaliai – vienoje parodoje

Šalia Klaipėdos „Akropolio“ sekmadienį bus pristatoma fotografijų paroda iš unikalios ekspedicijos aplink Žemės rutulį, į Šiaurės, Pietų ašigalius bei 0 ir 180 meridianus.
Klaipėdoje bus eksponuojama paroda su fotografijomis iš įspūdingų kelionių.
Klaipėdoje bus eksponuojama paroda su fotografijomis iš įspūdingų kelionių. / Siužetas iš plakato

Rugpjūčio 14 d., 11 val., Klaipėdoje atidaroma unikali fotografijų paroda "Iš kur ateina Laikas…”, kurioje pristatomos nuotraukos iš kelionių lėktuvu aplink Žemę ties pusiauju ir į Šiaurės, Pietų ašigalius bei 0 ir 180 meridianus. Paroda Lietuvoje viešės iki rugpjūčio 17 d. ir bus nemokamai eksponuojama salone-parduotuvėje „Gyvoji knyga“ šalia Klaipėdos „Akropolio“.

Ekspedicijų dalyviai teigia, kad Pietų ir Šiaurės ašigaliuose galima pajausti laiko materialumą, galbūt todėl fotoparoda pavadinta „Iš kur ateina Laikas…“. Visos trys ekspedicijos ypatingos dar ir  tuom, kad jų vadovė ir organizatorė Jevdokija Marčenko – vienintelė moteris Žemėje įgyvendinusi šias ekspedicijas per trumpiausią Žemėje laiką.

„Daug malonumų suteikė pati kelionė į Šiaurės ašigalį. Nustebino gamta: buvo tik minus 5 C – 10 C, tai sugriovė stereotipą, kad Šiaurės ašigalis – tai viena iš šalčiaučių vietų žemėje, kad vasarą ten minus 40 C , žiemą minus 70 C“, - dalinosi įspūdžiais vienas ekspedicijos narių“, - prisiminimais dalijosi keliautoja.

Ekspedicija į Pietų ašigalį suteikė kiek kitokius įspūdžius: „Sausumo pajautimas aplankė iškart, kai tik kojos palietė Antarktidos žemę. Sausas sniegas, sausas ledas, sausas šampūnas, visiškas vandens nebuvimas ir stebuklingai švarus oras! Viskas švariausia, nepaliesta. Ledas milijonus metų spaudžiasi ir kiekvienas ledukas išlaiko informaciją. Pietų ašigalyje žmogus lieka vienumoje pats su savimi".

„Visų meridianų kirtimas, kai užmiegi vienoje vietoje ir atsibundi kitoje už tūkstančių kilometrų – ir taip beveik kiekvieną dieną. Lėktuvas, pakilimas, nusileidimas, lėktuvas, pakilimas, nusileidimas. Mes skridome aplink Planetą iš rytų į vakarus. Pati ilgiausia para buvo gegužės 9 dieną (daugiau kaip 31 valanda)“, - teigė kitas ekspedicijos dalyvis, dalyvavęs kelionėje aplink žemę lėktuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius