Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 21

Šiaurės Lietuvos gyventojų kiemuose – vilkų išpuoliai

Naktį ganyklose ir aplink namus deginami laužai, statomos šviesą atspindinčiomis liemenėmis vilkinčios baidyklės, pamiškės gyventojai į kiemą eina apsiginklavę peiliais. Taip nuo vilkų ginasi Pasvalio, Biržų ir Kupiškio rajonų gyventojai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Vilkas
Vilkas / Selemono Paltanavičiaus nuotr.
Temos: 1 Vilkas

Anot dienraščio, šią vasarą Biržų rajone esančiuose Guodžių, Šukionių ir Mieliūnų kaimuose vilkai papjovė vienuolika gyvulių, Pasvalio rajone aplink Valakus ir Gulbinėnus – septynis.

Kupiškio rajone, Šimonių seniūnijoje, vilkų medžioklės aukomis tapo penkios telyčios. Tai toli gražu ne visi nuostoliai, kuriuos patiria pamiškėse esančių kaimų žmonės.

Pamiškių gyventojai ir medžiotojai vienu balsu tvirtino – anksčiau vilkai taip įžūliai nesielgdavo. Jų skaičius smarkiai išaugo per pastaruosius penkerius metus. Todėl šių plėšrūnų medžioklės plotai iš miško prasiplėtė į ganyklas ir net gyventojų kiemus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius