Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 21

Šilumos ir karšto vandens tiekimo taisyklės bus atskirtos

Centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens tiekimo taisyklės bus atskirtos.
Vanduo
Vanduo / LŽ nuotr.
Temos: 1 Vanduo

Per dvi savaites parengti naujų šilumos ir karšto vandens tiekimo ir vartojimo taisyklių projektą Energetikos ministeriją trečiadienį įpareigojo Seimo Ekonomikos komitetas, svarstantis įstatymų pataisas, susijusias su gyventojų aprūpinimu šiluma ir karštu vandeniu.

Energetikos ministerijos Energijos išteklių, elektros ir šilumos skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Žilėnas BNS sakė, kad taisyklės bus iš dviejų dalių.

„Esmė taisyklių, kad bus atskirti du blokai – vienos taisyklės reglamentuos šilumos tiekimą ir atsiskaitymą už ją, o kitos – karšto vandens tiekimo ir atsiskaitymo už jį dalykus – pradedant nuo namo įvado, nurodant, kur bus skaitiklis, kas jį įrengs, kokios vartotojų teisės, pareigos“, – sakė ministerijos atstovas.

Naujose taisyklėse bus nustatyta tvarka, kaip vartotojas galės pasirinkti karšto vandens tiekėją, jeigu nutars, kad šilumos tiekėjas šią paslaugą teikia netinkamai arba ras, kas tas paslaugas tiektų pigiau.

K.Žilėnas pabrėžė, kad gyventojams iki gegužės nepasirinkus kito karšto vandens tiekėjo, šilumos tiekėjas turės jiems teikti ir karšto vandens paslaugas.

Pagal Energetikos ministerijos patvirtintas taisykles iki gegužės daugiabučiai turi pranešti, kaip jie nori pirkti karštą vandenį. Nepranešus, karšto vandens tiekėju taps šilumos tiekėjas, kuris turės jiems pakeisti karšto vandens skaitiklius ir galės už juos imti mėnesinį mokestį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius