Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17

Šilutėje vėl siaučia balsų pirkėjai

Prasidėjus išankstiniam balsavimui Šilutėje vėl fiksuojami pirmieji pažeidimai. Šios rinkimų apygardos gyventojas Julius 15min.lt papasakojo sulaukęs pasiūlymo parduoti balsą, nors pirkėjas nė neįsitikino, kad vaikinas jau turi teisę balsuoti.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Man paskambino pažįstamas, kuris kažkiek bendrauja su vieno kandidato giminėmis, ir paklausė, ar esu pilnametis. Kai pasakiau, kad ne, tai tada pasiūlė mano vyresniam broliui atvažiuoti ir nubalsuoti už pinigus“, – pasakojo Julius.

Vaikiną pasiūlymas taip nustebino, kad jis nė nepasiteiravo, už kiek būtų perkamas balsas.

„Nė nepaklausiau sumos, iškart atsisakiau. Jaučiau pareigą iškart pranešti, nes jei jau trečią kartą vyktų rinkimai, tai net gėda visam miestui būtų“, – teigė vaikinas.

Iškart po skambučio  moksleivis kreipėsi į „Baltąsias pirštines“. Organizacija vaikino duomenis perdavė ir policijai, kad ši galėtų pradėti tyrimą.

Automobiliai su reklama

Tai ne pirmasis „Baltųjų pirštinių“ trečiadienį fiksuotas rinkimų pažeidimas Šilutėje.

Nepraėjus nė valandai nuo rinkimų pradžios „Baltosios pirštinės“ savanoriai Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisijai pranešė apie ant aplink savivaldybės pastatą pastatytų automobilių esančią politinę reklamą.

Pasak „Baltųjų pirštinių“ savanorio Juliaus, aplink pastatą buvo pastebėti automobiliai su skirtingų partijų ir kandidatų į merus politine reklama.

Dalijo reitingavimo pavyzdžius

Vos rinkimų komisija pasirūpino reklama, šalia savivaldybės esančioje teritorijoje užfiksuotas galimas balsų pirkimo atvejis.

„Baltųjų pirštinių“ savanoriams pavyko užfiksuoti, kaip grupei asmenų buvo rodomi ir dalinami biuletenių pavyzdžiai, kuriuose pažymėtas vienas iš kandidatų į merus, nurodomi tos pačios partijos atstovų reitingavimo numeriai. Informacija apie incidentą ir užfiksuota vaizdinė medžiaga perduota Lietuvos policijai. Policijos prašymu, partijos pavadinimas kol kas neskelbiamas.

Šilutės policija 15min.lt informavo, kad kol kas ikiteisminių tyrimų dėl rinkimų tvarkos pažeidimų rajone pradėta nėra.

Pakartotiniai rinkimai Šilutės ir Trakų rajonuose surengti po to, kai VRK kovo mėnesį šiose savivaldybėse padarytus Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažino šiurkščiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius