-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 26

Mokslininkai: trumpalaikiai lietūs po kaitros gali pakenkti sveikatai

Mokslininkai teigia, kad pasaulio didmiesčiuose trumpalaikiai lietūs po ilgai varginusios kaitros nebūtinai atneša vien gaivą ir palaimą. Jie gali pakenkti sveikatai.
Per vasaros lietų - basomis.
Per vasaros lietų – basomis. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Teršalai Sveikata

Tuose miestuose, kuriuose oras užterštas, įvairūs teršalai ir dulkės patenka ir į apatinius atmosferos sluoksnius. Todėl lietūs smarkiai parūgštėja, krituliuose išlieka nemažai sveikatai kenksmingų medžiagų.

Prognozuojama, kad tokia padėtis gali susidaryti ir karščių kamuojamoje Rusijos sostinėje Maskvoje. Kaip praneša naujienų portalas lenta.ru, pirmadienį Maskvoje buvo užfiksuotas 37,2 laipsnio karštis. Prieš tai rekordinė temperatūra buvo užfiksuota 1920 metų rugpjūčio 7 dieną, kai Maskvoje buvo 36,8 laipsnio šilumos.Kritulių rūgštingumas, jei lyja po ilgesnės pertraukos, smarkiai padidėjęs.

RIA NOVOSTI cituoja Maskvos universiteto Meteorologijos katedros mokslo darbuotojas Pavelą Konstantinovą.

„Dažnai pastebiu, kai į lietų, prapliupusį  po ilgos pertraukos, pusnuogiai išbėga vaikai, džiaugiasi juo, krykštauja, žaidžia. Štai tokių džiaugsmų siūlyčiau vengti. Nes kritulių rūgštingumas, jei lyja po ilgesnės pertraukos, smarkiai padidėjęs. Atmosferą teršia ne tik miesto dulkės, bet ir kietosios dalelės po didelių miško gaisrų. Toks lietus mums tikrai neprideda sveikatos“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius