-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Širvintų gimnazijoje buvo vos 12 laipsnių šilumos, direktorė teisinasi dėl gedimo

Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos moksleiviams šis pirmadienis buvo itin nemalonus. Mokykloje buvo labai šalta, pamokose teko sėdėti su striukėmis. Kai kurie gimnazistai skundėsi, kad panašiai būna kiekvieną pirmadienį, tačiau įstaigos direktorė Audronė Buzienė tikina – tai tik laikinas gedimas, kuris jau sutvarkytas.
Širvintų L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazija
Širvintų L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazija / L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos/„Facebook“ nuotr.
Temos: 1 Širvintos

„Esu Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientas. Šioje gimnazijoje mokausi jau ketvirtus metus ir kiekvieną rudenį, žiemą turiu susidurti su gimnazijos valdžios tokiu sprendimu taupyti – mažinti šildymą mokykloje, savaitgaliais šildymą išjungti. Pirmadieniais, pirmoje pamokoje sėdime su striukėmis, drebantys, kabinetuose šiluma neviršija 12 laipsnių šilumos, kituose kabinetuose termometras rodo ne daugiau 10 laipsnių“, – toks skundas vėlyvą pirmadienio vakarą pasiekė 15min.lt redakciją.

Vaikšto su striukėmis

Anonimiškumą prašęs išlaikyti gimnazistas tvirtino, kad tai ne vien šio pirmadienio problema – taip esą būna nuolat, o koridoriuje dar tenka klausytis direktorės priekaištų, kad mokiniai mokykloje vaikšto su striukėmis.

„Į mokinių priekaištus dėl šilumos niekas nekreipia dėmesio. Išgirdau gandą (nežinau, ar tai tiesa), kad 11 klasės mokiniams pasiskundus, jog mokykloje šalta, gerb. direktorė A.Buzienė mokiniams pasiūlė vykti į Kanarų salas, kur daug šilčiau. Labai tikiuosi, jog šis laiškas padės pataisyti mokykloje situaciją, kadangi tiesioginiai skundai direktoriai, kaip rodo patirtis, yra nė motais. Tikiuosi, jog 15min.lt naujienų portalas padės mokiniams mokytis šiltoje, jaukioje mokykloje“, – rašė moksleivis.

Techninės problemos

A.Buzienė neneigė – šis pirmadienis mokykloje buvo labai šaltas. Tačiau taip nutiko ne dėl savaitgaliais taupomos šilumos, o dėl techninių nesklandumų.

Šioje gimnazijoje mokausi jau ketvirtus metus ir kiekvieną rudenį, žiemą turiu susidurti su gimnazijos valdžios tokiu sprendimu taupyti – mažinti šildymą mokykloje, savaitgaliais šildymą išjungti, – skundėsi gimnazistas.

„Turėjome tokį nutikimą. Turime tokią mandrą elektroninę sistemą, keitėme vieną iš komponentų ir tas keitimas nebuvo sėkmingas. Šiandien mokykloje temperatūra jau normali, – antradienį priešpiet sakė Širvintų L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorė. – Tik prie lauko durų šiek tiek šalčiau, nes jų itin gerai užsandarinti neišeina. Vakar turėjome darbinę nesėkmę.“

Direktorė pajuokavo, kad kai prieš kelias savaites mokykloje buvo per šilta, niekas nesiskundė. Bet kaip tik dėl to ir teko keisti temperatūros reguliatorių. „Yra mokinių, kurie su striukėmis vaikšto ir iki gegužės pradžios“, – šyptelėjo mokyklos vadovė.

Savaitgaliais mokykla tikrai yra mažiau šildoma, bet, užtikrino A.Buzienė, pirmadienio ankstyvą rytą šiluma atsukama ir temperatūra patalpose tikrai yra tokia, kokios reikalaujama higienos normose.

Išsakyti savo nuomonę skatina

Pati dėstau psichologiją ir vakar per pamoką juokavau: jeigu rytoj bus taip šalta, eisime namo, – prisiminė A.Buzienė.

Pasak direktorės, jų gimnazijos pastatas yra atnaujintas, pakeisti langai, bet ji neneigė – kai kur langai nėra tokie sandarūs, kaip galbūt norėtųsi ar turėtų būti, todėl pučiant stipresniam vėjui vienoje ar kitoje patalpoje tai gali jaustis.

„Pati dėstau psichologiją ir vakar per pamoką juokavau: jeigu rytoj bus taip šalta, eisime namo. Dar mane vaikai įspėjo, kad taip garsiai nekalbėčiau, nes ims panašiai ir nutiks“, – su šypseną nemalonią patirtį prisiminė A.Buzienė.

Moksleivio skundas jos visai nenustebino – esą mokykloje pilietiškumas, drąsa išsakyti savo nuomonę yra skatinama, aktyvūs čia ir mokiniai, ir mokytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius