-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 29

Siūloma kompensuoti pareigūnų valstybines pensijas

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio pavedimu parengtas Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pakeitimas, numatantis kompensuoti sumažintas vidaus reikalų sistemos pareigūnų valstybines pensijas, teigiama pranešime spaudai.
Piniginė
Piniginė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Pareigūnų valstybinės pensijos nėra traktuojamos kaip apdovanojimai – jos skiriamos už didelį darbo stažą, atleidus iš tarnybos dėl sveikatos sutrikimų, todėl šiai socialinei grupei netekta valstybinės pensijos dalis turi būti kompensuojam lygiai taip pat kaip ir kitų išmokų gavėjams, – sakė ministras R. Palaitis. – Dabar gi pensijų kompensavimo mechanizmas yra nenuoseklus, nes senatvės pensijas kompensuoti numatyta, o valstybines – ne“.

Preliminariais skaičiavimais, vidaus reikalų sistemos pareigūnų sumažintoms valstybinėms pensijoms kompensuoti reikės apie 50–60 mln. litų.

Šiuo metu Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinajame įstatyme įtvirtinta nuostata, kad Vyriausybė iki šių metų liepos nustato tik sumažintų valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo pensijų kompensavimo tvarką.

Vidaus reikalų ministerijos parengto Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo projekto tikslas – nustatyti analogišką garantiją ir asmenims, kuriems paskirtos pareigūnų ir karių valstybinės pensijos sumažintos pagal šį įstatymą.

Šiuo metu įstatymo pakeitimo projektas išsiųstas derinti kitoms atsakingoms institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius