-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Skambės stiklo arfa

Ketvirtadienį Koncertų salės festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ dalyviai išgirs unikalų koncertą „Stiklo arfa: kerintys skambesiai“.
Lenkų „Stiklo duetas“ turi didžiausią stiklo arfą pasaulyje.
Lenkų „Stiklo duetas“ turi didžiausią stiklo arfą pasaulyje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Arfa Stiklas

Jame pasirodys pirmąkart uostamiestyje viešėsiantys „The Glass duo“ (“Stiklo duetas”) – lenkų atlikėjai Anna ir Arkadiuszas Szafraniecai. Drauge su duetu koncertuos Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguojamas Tomo Ambrozaičio (meno vadovė – Liuda Kuraitienė).

Muziką, kurios pasiklausyti turės progą klaipėdiečiai, Tolimuosiuose Rytuose žmonės žinojo jau viduramžiais. Tačiau tikrasis jos atgimimas siejamas su Bruno Hoffmannu, kurio sukurtas angeliškas instrumentas labiausiai panašus į šiuolaikinę stiklo arfą.

Atlikėjai grojantys iš vyno taurių pagamintais instrumentais vartoja įvairius, dažnai dviprasmiškus terminus jiems pavadinti. Vienas populiariausių yra muzikaliosios arba dainuojančios taurės ir stiklo arfa.

„Stiklo duetas“, įkurtas Annos ir Arkadiuszo Szafraniecų, yra vienintelis „stiklo muzikos“ duetas Lenkijoje ir vienas iš nedaugelio profesionalių šios muzikos ansamblių pasaulyje. „Stiklo duetas“ turi didžiausią stiklo arfą pasaulyje, kurios diapazonas siekia beveik penkias oktavas. Duetas groja pirštais braukdami per taures. Koncertuoti kaip “The Glass duo” jie pradėjo 1997 metais.

Koncertas Klaipėdos Koncertų salėje prasidės ketvirtadienį,18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius