-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 27

Skambinančiojo vietą nustatys visoje Lietuvoje

Nuo šiol bendrasis pagalbos centras matys žmonių, skambinančiųjų jų telefonu 112 iš Tele2 tinklo, lokaciją visoje Lietuvoje. Kitais metais lokacija turėtų būti nustatoma ir skambinant iš kitų Lietuvos operatorių. Įvesdama tokią paslaugą Lietuva tikisi išvengti 0,5 mln. eurų baudos iš Europos Sąjungos institucijų ir labiau užtikrinti savo tautiečių saugumą.
Bendrasis pagalbos centras matys skambinančiųjų lokaciją.
Bendrasis pagalbos centras matys skambinančiųjų lokaciją. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefono liniją 112 buvo įkurta 2001 metais, tačiau Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pripažįsta, kad iki šiol ji buvo smarkiai apleista. Jis teigė manąs, kad dėl lėto vystymosi buvo kaltas netinkamas Vyriausybės nutarimas.

„Nutarime buvo numatyta, kad reikia nekilnojamojo turto statybą sieti su BPC veikla – reikia pastatyti pastatą, o paskui ten atsiranda BPC. Kaip žinia, šiuo metu statyboms pinigų nelabai yra, o mes turime užtikrinti saugumą“, – teigė R.Palaitis. Ministras tvirtino, kad jau susitarė su Vyriausybe, jog papildomi BPC bus pastatyti Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, bet tai bus padaryta vėliau. „Dabar skubiai skelbiame nuomos konkursą Klaipėdoje, ir įkursime BPC nuomojamose patalpose, o reikiamą įrangą nupirksime iš Europos Sąjungos lėšų. Tikimės, kad kitų metų antrojo ketvirčio pabaigoje visą Lietuvą padengs du BPC – Vilniuje ir Klaipėdoje“, – sakė R.Palaitis.

Ministro tvirtinimu, iki 2010 metų bus imamasi kitų saugumo priemonių. Viena jų – nustatyti skambinančiųjų lokaciją. „Tele2 pirmoji atsiliepė ir pasiūlė mums be jokių papildomų lėšų teikti šią paslaugą“, – džiaugėsi ministras.

„Tele 2“ generalinis direktorius Petras Masiulis sakė, kad jiems tai papildomai nekainavo. „Mes kaip ir kiti „Tele 2“ filialai Europje iš karto įsidiegėme tokią įrangą, kuri veikia visoje Europoje“, – tikino P.Masiulis.

E.Palaitis sakė, kad kitą savaitę žada susitikti su kitais operatoriais – „Omnitel“ ir „Bitė“, kurių pasiūlymus išklausys. R.Palaitis tvirtino tikintis, kad galbūt ir šie operatoriai paseks konkurentų pavyzdžiu.

Iki šiol skambinančiųjų lokacija būdavo nustatoma tik Vilniuje ir Vilniaus rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius