-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Skatins seniūnaičius?

Seime pradėtos svarstyti įstatymo pataisos, kuriomis būtų galima nors kartą per metus atlyginti seniūnaičiams už darbą. Taip siekiama paskatinti gyventojus tapti seniūnaičiais. Kompensavimo dydį ir tvarką nustatys savivaldybės.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Netoli Panevėžio esančios Bernatonių gyvenvietės žmonės ne visi pažįsta seniūnaitį. Tačiau sako neprieštarautų, kad visuomeniniais pagrindais dirbantys seniūnaičiai gautų atlygį.

„Reikalingi, labai gal reikalingi, bet nelabai vykdo savo pareigas. Žadėjo gatvę nugreideruoti – duobė ant duobės. Galėtų truputį labiau padirbėti“, – sakė kalbintas gyventojas.  

„Jeigu dirba neblogai, aišku, kad reikia mokėti. Čia didelė gyvenvietė, seniūnaitis čia būtų labai gerai, jeigu kokia bėda,  policija buvo, bet dabar iškėlė kažkur“, – teigė kitas gyventojas.

Panevėžio rajone – 66 seniūnaitijos. Jų seniūnaičiai sako patys mokantys už telefoną, internetą, transportą. Esą nekeista, kad žmonės kratosi tokių pareigų.

„Išlaidų yra. Jos šiuo metu iš dalies dengiamos iš bendruomenės lėšų, kadangi seniūnaitis neturi jokių finansinių galimybių prisidėti prie šių darbų. Manau, kažkoks finansavimas turėtų būti“, – sako Panevėžio rajono Senųjų Molainių seniūnaitis Saulius Gaušas.

Seime pateiktos įstatymo pataisos, kad būtų galima nors kartą per metus kompensuoti seniūnaičių išlaidas. Siūloma ir iki ketverių metų ilginti jo seniūnaičio kadenciją. Kompensacijas galėtų mokėti savivaldybės. Panevėžio rajono savivaldybė seniūnaičius išsirinko tik paraginta Vyriausybės atstovo, tad ir dabar mano, kad pinigai kompensacijoms turėtų būti iš valstybės biudžeto.

„Ne vien savivaldybės taryba turėtų nustatyti dydžius ir tvarką, respublikos mastu kažkokia riba turėtų būti užrašyta. Nenorim, kad mieste viena suma būtų, kaime – kita, kitoje savivaldybėje – dar trečia. Vėl suerzina žmones. Nesusipratimų gali iškilti, kad vienur mažiau ar daugiau mokama“, – mano Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitalijus Žiurlys.

Pataisas dėl seniūnaičių darbo Seimas ketina svarstyti gegužės pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius