-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 30

Skubėdami įsiteikti premjerui, vilkaviškiečiai persistengė

Nors oficialiai Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė po rekonstrukcijos dar nepriduota, veją „puošia“ bujojančios balandos, o vietoje gėlių žydi garstukai, tai nesutrukdė birželio 25-ąją vietos valdžiai organizuoti iškilmingą aikštės atidarymą su juostelės perkirpimu, o kalbas drožusiems merui ir premjerui pasidžiaugti, kaip pastaruoju metu gražėja Vilkaviškis.
Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė
Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė / Virginijos Samuolienės ir R.Eidukevičiaus nuotr.

Kaip skelbia portalas suduvis.lt, vos nutilus šventės fanfaroms, pirmadienį nuo ankstyvo ryto čia grįžo statybininkai. Jie tvarkė ne tik aikštės prieigas, teritoriją prie J. Basanavičiaus paminklo, bet ardė ir naujai suklotas trinkeles aplink visą fontaną. Trečiadienį, nors visiškai nebuvo lietaus, matėsi aplinkui išmirkę plytelės ir gėlynai.

Vos nutilus šventės fanfaroms, pirmadienį nuo ankstyvo ryto čia grįžo statybininkai. Jie tvarkė ne tik aikštės prieigas, teritoriją prie J. Basanavičiaus paminklo, bet ardė ir naujai suklotas trinkeles aplink visą fontaną.

„Projektas buvo blogai padarytas, nuolydis blogas, fontano vanduo pradėjo bėgti į šonus ir semti rytinę aikštės dalį, – pasakojo antrą kartą tą patį darbą dirbantys statybininkai. – Mes iš karto tai matėm, bet kas mūsų klausys…Vyko tokie forsuoti darbai, skubino mus, kad iki atidarymo viską padarytume, dirbome ir po darbo, ir savaitgaliais, reikėjo žūt būt padaryti, o dabar turim iš naujo viską perdaryti ir niekas papildomai už tai nemokės. O jeigu paprieštarauji, pasakymas būna vienas: „Nepatinka dirbti, eik namo“.

„Pirmadienį vandens buvo net iki Gedimino gatvės, su batukais nėjo perbrist, galvojau, kad iš to fontano gazonus laisto,“– statybininkams pritarė per aikštę einanti vilkaviškietė. – Tačiau paskui supratau, kad čia statybininkų brokas. Nesuprantu, kam reikėjo taip skubėti, jeigu žinojo iš anksto, kad reikės perdaryti. Visai nepatinka man tokia aikštė – nei gėlių, nei gražių suolelių…“

Virginijos Samuolienės ir R.Eidukevičiaus nuotr./Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė
Virginijos Samuolienės ir R.Eidukevičiaus nuotr./Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė

„Buvo galima viską padaryti laiku ir gražiai, liepos 6-ąją, kaip ir vykdavo Vilkaviškio miesto šventės. Bet, matyt, premjeras būtų negalėjęs atvažiuoti juostelės perkirpti, o šįkart labai prastai nusikirpo…“ – sakė kitas pagyvenęs vilkaviškietis.

1,1 milijono eurų kainavusią aikštės rekonstrukciją nesusipratimai lydi nuo pat pradžių. Renovacijos darbai, pagal pirmąjį vietos valdžios pažadą turėję baigtis dar praėjusių metų lapkritį, buvo pratęsti iki šių metų kovo mėnesio, o dabar, jeigu viskas klosis sklandžiai, penktadienį jau turėtų būti pabaigti, kad būtų suspėta į pažadėtąjį II ketvirtį.

Virginijos Samuolienės ir R.Eidukevičiaus nuotr./Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė
Virginijos Samuolienės ir R.Eidukevičiaus nuotr./Vilkaviškio J.Basanavičiaus aikštė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius