Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 24

Slapti kambariai Druskininkuose: krištoliniai šviestuvai, aksominės užuolaidos, raudonmedžio stalai

Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“ slaptus apartamentus, kuriuose, kaip manoma, galėjo būti nemokamai apgyvendinami išrinktieji, aptikęs miesto tarybos narys Vilius Semeška teigia, kad pagal būklę, kambariai galėjo būti naudojami dvejus ar trejus metus. „Tokios perdėtos prabangos nesu regėjęs“, – 15min.lt sakė jis. Tuo metu „Aqua“ atstovai apie slaptus kambarius ir jų gyventojus nesileidžia į kalbas.
Slapti „Aqua“ parko apartamentai
Slapti apartamentai / 15min.lt nuotr.

Šią savaitę kurorto konservatorių V.Semešką bei liberalą Juozą Šarkų „Aqua“ administracija apkaltino įsibrovus į sveikatingumo ir poilsio centrą, paėmus dokumentus, USB raktus, antspaudus.

5-6 apartamentai per du aukštus yra įrengti centrui priklausančių „Druskininkų gydyklų“ administracijos patalpose.

V.Semeška 15min.lt pripažino lankęsis Druskininkų savivaldybei iš dalies priklausančios bendrovės patalpose ir suradęs kambarius, kuriuose esą galėjo vykti slapti vakarėliai išrinktiesiems.

Jo teigimu, 5-6 apartamentai per du aukštus yra įrengti centrui priklausančių „Druskininkų gydyklų“ administracijos patalpose.

Asmeninio albumo nuotr/Vilius Semeška
Asmeninio albumo nuotr/Vilius Semeška

Ilgamečiui miesto merui socialdemokratui Ričardui Malinauskui oponuojantys miesto politikai turėjo galimybę apžiūrėti dvejus apartamentus.

„Mes nežinojome, kur tie apartamentai, tik girdėjome, nes jie slapti. Nežinau, kaip jie apskaitomi, tik kalbas girdėjome, nes miestas mažas“, – pasakojo jis.

Jis atvėrė duris ir pamatėme tai, apie ką keletą metų yra kalbama.

Pasak politiko, užėjus į „Druskininkų gydyklas“ ir pasiteiravus apie apartamentus, darbuotoja nurodė, kad jie – administracijos pastate.

Jame sutikta gydytoja svečiams pareiškė, kad jie ten įleidžiami nebus, tačiau politikai neatlyžo ir aiškino turintys teisę.

„Galiausiai nurodė, kad jie antrame aukšte. Ten radome meistrą, reguliavusį televizorius. Jis atvėrė duris ir pamatėme tai, apie ką keletą metų yra kalbama“, – pasakojo pašnekovas.

15min.lt nuotr. /Slapti „Aqua“ parko apartamentai
15min.lt nuotr. /Slapti „Aqua“ parko apartamentai

V.Semeškos teigimu, patalpos įrengtos naudojant brangiausias medžiagas: „Pradedant brangiais kilimais, baigiant neapsakoma santechnika. Vienuose apartamentuose, įrengtuose per du aukštus, vonia įrengta prie pat dvigulės miegamojo lovos. Ten pridėta tiek visko daug, kad akys raibo. Esu daug keliavęs, geriausių viešbučių matęs, bet tokios perdėtos prabangos nesu regėjęs."

Jis nenorėjo vertinti patalpas įrenginėjusių žmonių skonio, tačiau teigė, kad ten kabo krištoliniai šviestuvai, aksominės užuolaidos, stovi raudonmedžio stalai.

15min.lt nuotr. /Slapti „Aqua“ parko apartamentai
15min.lt nuotr. /Slapti „Aqua“ parko apartamentai

V.Semeškos teigimu, po kurio laiko pasirodė „Druskininkų gydyklų“ vadovas Kęstutis Ramanauskas ir mandagiai pasiūlė aprodyti naujai statomą viešbutį.

„Aš jo klausiau, ar yra kainoraštis, ar galiu užsakyti juos svečiams iš užsienio, tačiau jis pradėjo pasakoti, kad tie apartamentai tik įrenginėjami, dar neatidaryti, bet manau, kad jis specialiai painiojo su tuo viešbučiu, – kalbėjo konservatorius. – Kai įrenginėjama, jaučiasi dažų kvapas, o ten jau lengvas nusidėvėjimas, dveji treji metai. Be to, mes radome gražiai išdėliotus saldainius, mineralinį vandenį. Viskas paruošta kviestiniams svečiams.“

Gydyklų vadovas kalbėti nenori

15min.lt bandė apie apartamentus pasiteirauti „Druskininkų gydyklų“ vadovo K.Ramanausko, tačiau jis griežtai atsisakė komentuoti.

„Vyksta dabar tyrimas, mes pateikę visą medžiagą ir aš tikrai jums nieko naujo negaliu pasakyti. Aš atsakingas už asmens sveikatos priežiūros paslaugų tiekimą“, – sakė jis.

Paskambinus į gydyklų registratūrą ir pasiteiravus, ar galima būtų išsinuomoti kambarius pačiose gydyklose, buvo pasakyta, kad tokių kambarių nėra, nakvynę galima gauti tik viešbutyje.

Pradėjo tyrimą dėl piktnaudžiavimo

Triukšmas dėl centro „Aqua“ kilo Specialiųjų tyrimų tarnybai pradėjus tyrimą dėl sveikatingumo ir poilsio centro direktoriaus Edmundo Antanaičio piktnaudžiavimo.

druskininkai.lt nuotr./Edmundas Antanaitis (kairėje) ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas
druskininkai.lt nuotr./Edmundas Antanaitis (kairėje) ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas

Jis buvo sulaikytas įtariant organizavus žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, dalijus nemokamas dovanas. Manoma, kad vienas iš ten nemokamai pramogavusių – buvęs STT vadovas, dabar Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius. Jis jau keletą metų draugauja su Druskininkų meru R.Malinausku, dažnai lankosi kurorte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius