-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 05

Sniego valymas Vilniui kainuoja panašiai kaip pernai, Kaunui – perpus mažiau

Iš didžiųjų Lietuvos miestų už gatvių valymą daugiausia sumokės Vilniaus savivaldybė – skaičiuojama, kad išlaidos sausio mėnesį sieks apie 2 mln. litų ir bus didesnės nei Kaune ir Klaipėdoje kartu sudėjus.
Kauno rajono keliuose pluša sniego valymo technika.
Kauno rajono keliuose pluša sniego valymo technika. / Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Preliminariais duomenimis, išlaidos sostinėje ir uostamiestyje bus panašios kaip pernai, tuo metu Kauno savivaldybė teigia už gatvių valymą mokėsianti gerokai mažiau.

„Dar neturiu duomenų, bet apytiksliai galiu pasakyti, kad sausis mums kainuos apie 2 mln. litų“, – BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Ši suma, A.Mikalausko teigimu, būtų panaši į 2008–2009 metų žiemos išlaidas.

Pasak pareigūno, Vilniuje yra apie 1 tūkst. kilometrų gatvių, iš jų apie 520 kilometrų barstomi ir valomi. Kiti keliai prižiūrimi greideriais arba barstomi smėlio ir druskos mišiniu. Vilniuje dirba 41 valymo ir barstymo mašina.

Tuo metu Kauno savivaldybė pernai sausį gatvėms valyti ir barstyti išleido gerokai daugiau nei tą patį mėnesį šiais metais. Skaičiuojama, kad sausio mėnesio išlaidos šiemet viršys 1 mln. litų.

„Dar nepateikti visų atliktų darbų aktai, bet viršys 1 mln. litų. Pernai sausį kainavo 2,7 mln. litų“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Jis sakė negalįs paaiškinti, kodėl susidarė toks išlaidų skirtumas, nes pernai nėjo dabartinių pareigų.

Kaune valomos ir barstomos tik pagrindinės gatvės, kuriomis važinėja visuomeninis transportas. Dėl lėšų stygiaus valomos tik pagrindinės miesto gatvės ir įvažiavimai į mokyklas, kitas švietimo įstaigas.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus specialisto Modesto Kiškio, sausio mėnesį sniegas nuo kelių valytas 7–8 kartus, vasarį – 2 kartus. Kaune dirba 13 valymo ir 6 barstymo mašinos.  Klaipėdoje šios savaitės pradžioje dirbo 19–21 valymo mašina, o valymo ir barstymo darbai sausio mėnesį uostamiesčio savivaldybei kainavo 618 tūkst. litų. Pernai sausį išlaidos siekė 587,2 tūkst. litų.

„Negalime lyginti praėjusių metų su šiais. Juk tokios žiemos nebuvo 15 metų“, – BNS sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irena Šakalienė.

Pasak jos, uostamiesčio savivaldybė dėl pagrindinių miesto gatvių valymo ir tvarkymo pretenzijų neturi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius