Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 25 /13:08

Socdemų linksmybės pakvipo skandalu: Baracką Obamą pavaizdavo kaip beždžionę?

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) tenka raudonuoti. Tik ne pagal partijos spalvas, o dėl partijos kolegų elgesio. Partija jau viešai atsiprašė dėl savo Rokiškio skyriaus narių.
LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos
LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos / LSDP Rokiškio skyriaus nuotr.

Neseniai vykusiame LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydyje linksmybių netrūko. Netrūko ir teatrališkų elementų. Pradedant kunigus vaidinančiais socdemais ir baigiant lėlių teatro spektakliu. Pastarajam pasitelktos žinomus politikus vaizduojančios lėlės.

Tarp popierinių lėlių LSDP Rokiškio skyriaus paviešintose nuotraukose galima rasti ir prezidentę Dalią Grybauskaitę, ir socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių, ir konservatorių pirmininką Gabrielių Landsbergį, ir daugelį kitų. O ypatingos „pagarbos“ socdemų lėlių teatre nusipelnė kadenciją baigiantis JAV prezidentas Barackas Obama.

LSDP Rokiškio skyriaus nuotraukose aiškiai matyti, kad B.Obamos lėlė kitokia nei kitos. JAV prezidento galva prilipinta ne ant žmogaus kūno. Kokį padarą – žiurkę ar beždžionę – vaizduoja LSDP Rokiškio skyriaus menininkai, tiksliai įžiūrėti sunku.

LSDP Rokiškio skyriaus nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos
LSDP Rokiškio skyriaus nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos
LSDP Rokiškio skyriaus nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos
LSDP Rokiškio skyriaus nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus sąskrydžio akimirkos

O LSDP Rokiškio skyriaus vadovas Algis Čepulis situaciją aiškina dar įdomiau, nei atrodo lėlės.

Iš pradžių A.Čepulis savaitgalį vykusį sąskrydį komentavo pakankamai noriai. Lėlių teatrą – taip pat.

„Kaip senelis ropę rovė. Na, galima taip įvardinti. Čia yra tokia daugiau improvizacija. Jaunimo žmonių kūryba pritaikyta, šiek tiek pririšta prie politikų“, – 15min teigė Rokiškio socialdemokratų lyderis.

Jis čia pat ėmė kratytis lėlių panašumo į konkrečius politikus. „Gal jums taip atrodo. Gal panašūs žmonės“, – lėles su politikų veidais komentavo A.Čepulis.

LSDP Rokiškio skyriaus vadovas taip pat tikino, esą nė vienam spektaklio personažui neteko gyvūno vaidmuo. „Aš ten nemačiau nei beždžionės, nei kitokių... išraiškų. Galbūt kažkokia poza panaši ar panašiai. Aš nematau tenai, kad būtų užrašyta „beždžionė“ ar dar kažkas. Ten yra visi žmonės“, – aiškino A.Čepulis.

Priminus, kad JAV prezidentą vaizduojanti lėlė yra su uodega, socialdemokratas svarstė, jog „gal ten koja kažkokia yra ar dar kažkas“.

Politikas čia pat įniko į savo vadovaujamo skyriaus „Facebook“ puslapį ir ėmėsi nagrinėti nuotraukas. Jas peržiūrėjęs, LSDP Rokiškio skyriaus pirmininkas puolė neigti, kad ant lėlės užklijuotas B.Obamos veidas.

„Ar čia Obama? Man čia daugiau į Vagonį panašu, – taip uodeguotąją lėlę A.Čepulis priskyrė Rokiškio merui Antanui Vagoniui. – Gal jūs matot Obamą. Aš nematau čia Obamos.“

Kiek Rokiškio meras A.Vagonis panašus į socdemų lėlę – spręskite patys.

LSDP Rokiškio skyriaus ir Rokiškio savivaldybės nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus lėlė – ne Barackas Obama, o Rokiškio meras Antanas Vagonis?
LSDP Rokiškio skyriaus ir Rokiškio savivaldybės nuotr./LSDP Rokiškio skyriaus lėlė – ne Barackas Obama, o Rokiškio meras Antanas Vagonis?

O gal tai vis dėlto Barackas Obama? Ir galbūt lėlei panaudota būtent ši agentūros AP nuotrauka? Bet galbūt tai tik stebėtinai panašu į Rokiškio merą.

„Scanpix“/AP ir LSDP nuotr./Baracko Obamos nuotrauka panaudota beždžionės galvai
„Scanpix“/AP ir LSDP nuotr./Barackas Obama ar Rokiškio meras – spręskite patys

A.Čepulio žodžiais, LSDP lėlių teatro trupė „nenorėjo nieko pikto pasakyti“.

LSDP Rokiškio skyriaus pirmininkas pats teigia spektaklyje nepamatęs nieko įžeidaus ar nepagarbaus kokiam nors politikui.

Papildyta 13.06 val.: LSDP viešai atsiprašinėja

Po 15min publikacijos LSDP vadovyvė viešai atsiprašė dėl „nekorektiškos partijos Rokiškio skyriaus bičiulių meninės saviveiklos, kuri negali būti toleruojama. LSDP gerbia kiekvieno žmogaus teises ir orumą, todėl darys viską, kad tokių nesusipratimų būtų išvengta ateityje“, - rašoma partijos pranešime.

„Šiuo metu partijoje aiškinamės, kokiomis aplinkybėmis buvo padarytas nekorektiškas žingsnis. Socialdemokratų partijos Rokiškio skyriaus nariai dėl jo apgailestauja, ir aš partijos vardu atsiprašau dėl tokio nepagalvoto ir nebrandaus bičiulių poelgio.“ – sako LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas.

Taip pat atsiprašo ir Lietuvos socialdemokratų partijos Rokiškio skyrius – dėl nekorektiškos veiklos bei paviešintų nuotraukų, kurios jau ištrintos iš socialinio tinklo. „Šiuo metu aiškinamės, dėl kokių aplinkybių buvo žengtas toks neapgalvotas žingsnis. Skyriaus nariai dėl jo apgailestauja ir gerbdami visų žmonių teises bei orumą įsipareigoja tokių nesusipratimų išvengti ateityje“, – rašoma atsiprašyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius