-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Socialdemokratai rinks savo lyderį

Šeštadienį Vilniuje į suvažiavimą renkasi didžiausia opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Socialdemokratai aptars politinę padėtį šalyje ir rinks partijos pirmininką.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į LSDP vadovo postą iškeltos dabartinio lyderio Algirdo Butkevičiaus, europarlamentarų Vilijos Blinkevičiūtės ir Zigmanto Balčyčio, Seimo nario Juozo Oleko kandidatūros.

Europarlamentaras Z.Balčytis yra prisipažinęs, kad kandidatuoti partijos vadovo rinkimuose neketina.

Suvažiavimo delegatai taip pat turi teisę siūlyti kandidatus į šį postą, todėl tik šeštadienį paaiškės, kas iš tiesų varžysis dėl LSPD pirmininko pareigų.

Partijos pirmininkas slaptu balsavimu renkamas dvejiems metams.

Šeštadienį į „Litexpo“ rūmus susirinkę partijos nariai išklausys dabartinio A.Butkevičiaus ataskaitą, pakeis kai kurias partijos statuto nuostatas, priims deklaraciją. Partijos nariui Česlovui Juršėnui planuojama suteikti LSDP garbės pirmininko vardą, o garbės narių vardą – Dobilui Kirveliui ir Nikolajui Medvedevui.

Planuojama taip pat išsirinkti LSDP pavaduotojus, suformuoti kitus partijos valdymo organus. A.Butkevičius Socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2009 metų kovo. Jis šiame poste pakeitė Gediminą Kirkilą.

Šiemet LSDP švenčia 115-ąsias įkūrimo metines. Ta proga sekmadienį, gegužės 1-ąją, Tarptautinę darbo žmonių dieną, socialdemokratai ir jų rėmėjai, profesinės sąjungos rengia kasmetines eitynes bei gegužinę. Bus žygiuojama nuo Seimo rūmų iki Baltojo tilto.

Sociologinės apklausos rodo, kad LSDP šiuo metu yra populiariausia politinė jėga. Jeigu artimiausią savaitgalį, už šią partiją balsuotų daugiausia – 17,3 proc. – rinkėjų.

Šiuo metu parlamente LSDP turi 24 narius. Per vasarį vykusius savivaldos rinkimus partija iškovojo 328 mandatus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius