-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 03

Socialdemokratų skyriai daugiausiai į prezidentus kelia V.Blinkevičiūtę

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyriai daugiausiai į prezidentus siūlo kelti partijos vadovės, europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės kandidatūrą.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ją kandidate į prezidentus, penktadienio duomenimis, yra iškėlę 29 LSDP skyriai iš 60-ies. Po du skyrius yra iškėlę Nerijų Cesiulį, Juozą Oleką, Vytenį Andriukaitį, Julių Sabatauską, po vieną – Gintautą Palucką, Liutaurą Gudžinską, Šarūną Birutį, Algirdą Sysą.

Kaip BNS informavo partijos atstovas Justinas Argustas, keliant kandidatus į prezidentus kitais metais vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose du trečdaliai skyrių jau pareiškė savo nuomonę. Likusieji susiplanavę posėdžius lapkritį, kai apsvarstys ir iškels kandidatūras.

Pasak partijos atstovo, kandidatą į prezidentus, kaip numato statutas, tvirtins partijos taryba – tikėtina, gruodžio–sausio mėnesiais.

Prezidento rinkimus Lietuvoje planuojama rengti kitų metų gegužės 12 dieną. Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

G.Nausėda ir I.Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Apie kandidatavimą į prezidentus jau paskelbė I.Šimonytė, ją kelia valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose taip pat pranešė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius