-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03 /20:21

Socialdemokratų valdyba nepritarė P.Gylio kandidatūrai į vidaus reikalų ministrus

Socialdemokratų valdyba sekmadienį nepritarė partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlomai Povilo Gylio kandidatūrai į vidaus reikalų ministrus, pranešė partijos vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.
Povilas Gylys
Povilas Gylys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jis taip pat sakė, kad pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius teiks dabartinio ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimą prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Rytoj (pirmadienį – BNS) ministras pirmininkas teiks dabartinio vidaus reikalų ministro atstatydinimą, greičiausiai jis bus turbūt pasirašytas, galvoju, trečiadienį, kada grįžta prezidentė, o siūlomai „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatūrai P.Gylio valdyba vieningai nepritarė“, – žurnalistams sekmadienį sakė G.Kirkilas.

Siūlomai „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatūrai P.Gylio valdyba vieningai nepritarė, – žurnalistams sekmadienį sakė G.Kirkilas.

„Valdyba galvoja, kad tai nėra tinkamas kandidatas dėl įvairių priežasčių – dėl to, kaip jis į politiką atėjo, visi aspektai buvo išvardyti, dėl to, kad (vidaus reikalų – BNS) sistema turbūt prieštarautų“, – pridūrė jis.

R.Paksas lauks premjero paaiškinimų dėl nepritarimo P.Gylio kandidatūrai

Valdančiosios socialdemokratų partijos valdybai sekmadienį nepritarus partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlomai Povilo Gylio kandidatūrai į vidaus reikalų ministrus, pastarosios partijos vadovas Rolandas Paksas teigia lauksiantis premjero Algirdo Butkevičiaus argumentų dėl šio sprendimo.

„Pirmas dalykas, aš nežinau to sprendimo, manęs niekas neinformavo apie tą sprendimą. Kai premjeras informuos ir išdėstys argumentus, kodėl nepritarė, tada kažką ir galėčiau pasakyti“, – sekmadienį vakare BNS teigė valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas.

Kai premjeras informuos ir išdėstys argumentus, kodėl nepritarė, tada kažką ir galėčiau pasakyti, – teigė R.Paksas.

Socialdemokratų valdyba sekmadienį nepritarė partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlomai Povilo Gylio kandidatūrai į vidaus reikalų ministrus.

„Pirmas dalykas, socialdemokratų valdyba gali svarstyti visus klausimus, kokius mato tinkamus svarstyti, bet būtų keistai, kad, sakykim, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos valdyba svarstytų konkrečiu atveju finansų ministro kandidatūrą. Keistokai atrodytų. Arba visiškai neseniai pasikeitusio sveikatos apsaugos ministro. Man kažkaip atrodytų, kad premjeras turėtų nuspręsti, ar jam tinka, tuomet teikia prezidentei, arba netinka ir iškart pasako“, – kalbėjo R.Paksas.

„Bet kokiu atveju, aš įsiklausysiu į tuos argumentus, kas man bus išsakyta, ir tada darysim vieną ar kitą sprendimą“, – pridūrė „tvarkiečių“ lyderis.

Nesupranta, kodėl socialdemokratai turėtų svarstyti jo kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus

Tuo metu Partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlomas kandidatas į vidaus reikalų ministrus Povilas Gylys teigia nesuprantantis, kodėl socialdemokratų partija turėtų svarstyti jo kandidatūrą į ministro postą.

„Nežinau kokiu pagrindu socialdemokratų frakcija turėtų svarstyti. Yra koalicinė sutartis, yra kvota „Tvarkai ir teisingumui – dvi vietos. Tai čia galima būtų svarstyti tik tokį variantą, kad jei premjeras nori pasilikti poną Skvernelį (Saulių Skvernelį – BNS) kaip vidaus reikalų ministrą, tai tada tegul siūlo kitą ministeriją „Tvarkai ir teisingumui“, – televizijos laidai „Alfa“ savaitė“ teigė P.Gylys.

Sekmadienį socialdemokratų partijos (LSDP) valdyba svarstė partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlomą kandidatą į vidaus reikalų ministrus Povilą Gylį.

P.Gylio kandidatūrą penktadienį premjerui pateikė valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas. P.Gylys turėtų pakeisti dabartinį vidaus reikalų ministrą S.Skvernelį, kurį jį delegavusi partija „Tvarka ir teisingumas“ atšaukia iš ministro posto, nes šis oficialiai pasiskelbė Seimo rinkimuose kandidatuosiantis su kita politine jėga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius