Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 02 11

Sostinė turi naują merą (nuotraukos, papildyta 17.48)

Vilniaus taryba, nuvertusi senąjį merą Juozą Imbrasą, išrinko vienintelį kandidatą: 49-erių konservatorių Vilių Navicką. Tačiau tuoj po rinkimų naujojoje koalicijoje prasidėjo pirmieji nesutarimai.
Vilius Navickas
Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Už“ balsavo 30 tarybos narių – sprendimas priimtas vienbalsiai.

„Teisiškai paskelbus naują merą jis gali pradėti eiti savo pareigas, užimti kabinetą ir panašiai. Bet kaip matėme Trakuose, kol teismas nenuspręs, viskas gali užtrukti, kaip ir perspėjau tarybą pradžioje“,  – sakė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius.

Naujasis sostinės meras V.Navickas tikina nematąs dvivaldystės sostinėje. „Yra ženklų, kad mūsų valdžią pripažįsta administracija, departamentų vadovai ateis į posėdį pristatyti klausimų“, – sakė V.Navickas.

Išrinkus naująjį merą, valdančiąja tapusi koalicija buvo įleista į posėdžių salę, kurioje prieš tai vyko seminaras. „Antspaudų dar neturiu, tikiuosi, kad koalicijai nepriklausančios frakcijos bus supratingos ir leis mums dirbti bei atlaisvins priklausančias patalpas“, – sakė V.Navickas. Pats naujai iškeptas meras rytoj ryte ketina eiti į mero kabinetą 19-ame aukšte.

Jis turėtų dalyvauti ir anksčiau paskelbtame iškilmingame renginyje, įteikti Žygimanto Augusto medalį Sauliui Sondeckiui. „Manau, apdovanojimą turi teikti meras. Gal neteks su J.Imbrasu stumdytis“, – vylėsi V.Navickas.

Koalicijoje – pirmieji nesklandumai

Naujieji sostinės tarybos valdantieji, išrinkę naują merą, pakriko. Bandant formuoti naujos valdžios griaučius – išrinkti keturis vicemerus, viena kandidatūra, numatyta koalicinėje sutartyje, atmesta.  

Paskutinysis iš keturių postų turėjo atitekti liberalsąjūdiečiui Vidmantui Martikoniui, tačiau šviežiai kepta koalicija nubalsavo skirtingai. V.Martikonio kandidatūrą palaikė tik 24 tarybos nariai iš dalyvaujančių 31. Kandidatūra buvo atmesta.

Kitų trijų vicemerų kandidatūros patvirtintos. Kaip ir buvo numatyta koalicijos sutartyje, mero pavaduotojais tapo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos nariai Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas.

 Socialdemokratams, paskutinę minutę prisijungusiems prie 5 partijų koalicijos, teko vienas vicemero, atsakingo už miesto ūkį, postas. Jį užėmė socdemų Vilniaus skyriaus vadovas Romas Adomavičius.

Galutinis susitarimas dėl likusios laisvos vicemero kandidatūros turėtų būti priimtas kitame tarybos posėdyje. Jį planuojama sušaukti kitą trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius