Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 20

Sostinė vėl kovos su kiemuose įstrigusiais apleistais automobiliais

Atėjus pavasariui, Vilniaus miesto savivaldybė su Vilniaus miesto vyriausiuoju policijos komisariatu ir Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo asociacija atnaujino kasmetę akciją „Daugiau erdvės kiemuose“, per kurią siekiama iš sostinės kiemų surinkti nenaudojamus ir apgadintus automobilius, teigiama išplatintame pranešime.
Sostinė vėl kovos su kiemuose „įstrigusiais“ apleistais automobiliais.
Sostinė vėl kovos su kiemuose įstrigusiais apleistais automobiliais. / Organizatorių nuotr.

„Praėjusiais metais vykusios akcijos rezultatai buvo puikūs: 213 automobilių-vaiduoklių atgaivinti ir prikelti toliau eksploatuoti, o 300 tokių automobilių iškeliavo į užtarnautą poilsį. Mums, vilniečiams, tai reiškia daugiau automobilių stovėjimo vietų daugiabučių kiemuose“, – akcijos atnaujinimo motyvus komentavo Vilniaus meras Vilius Navickas.

Pirmojo akcijos etapo metu seniūnijų, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai fotografuos ir registruos sostinės kiemuose stovinčius nenaudojamus ir ryškių išorinių defektų turinčius automobilius. Laukiama ir gyventojų pagalbos – pranešimų apie kiemuose pastebėtus automobilius-vaiduoklius trumpuoju telefonu 1648, el.paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt.

Tokių automobilių duomenų bazė bus sudaryta iki gegužės 10 d.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjo Gintaro Tamošiūno, surinkta medžiaga (nuotraukos, stovėjimo vieta) apie apleistus automobilius bus apibendrinta ir perduota Vilniaus miesto vyriausiajam policijos komisariatui. „Policijos pareigūnai nustatys automobilių savininkus ir pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 51 str. įspės ir nurodys terminą, per kurį automobilį reikia sutvarkyti arba patraukti iš bendrai naudojamų vietų“, – teigė G.Tamošiūnas.

Jo teigimu, nepaisantiems įspėjimų savininkams būtų taikomos administracinės baudos iki 1 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius