-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Sostinės gyventojai kviečiami siūlyti, kaip turi atrodyti Vilnelės pakrantės

Sostinės savivaldybė šiuo metu vykdo bene ambicingiausią pastarojo meto projektą – Vilniaus „Architektūros parkas“. Vilniečiai kviečiami siūlyti, kaip ateityje turėtų atrodyti su šiuo kvartalu besiribojančios Vilnelės pakrantės.
Vilnelė
Vilnelė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Ant Vilnelės pakrantės, tarp Užupio ir Belmonto kalvų plytinčioje teritorijoje, pokario metais įsikūrė industrinė zona, tačiau nuo to laiko, kai pasikeitė gamybos poreikiai, didesnė šios teritorijos dalis stovi apleista ir laukia, kol jai bus suteiktas naujas pavidalas ir funkcija“, – sako projekto koordinatorė, Vilniaus m. savivaldybės Miesto plėtros departamento Plėtros projektų skyriaus vedėja Rūta Matonienė.

Pasak jos, „Architektūros parkas“ – tai projektas, kuriuo siekiama sutvarkyti šią patrauklioje geografinėje aplinkoje esančią 58 ha teritoriją, kuri ateityje taptų pavyzdiniu miesto rajonu, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Vos prasidėjęs „Architektūros parko“ projektas jau įtraukė įvairių sričių profesionalus – buvo organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, kuriose architektai, urbanistai, sociologai ir aplinkosaugininkai sprendė, kaip formuoti dalį viešųjų naujojo kvartalo erdvių: Vilnelės pakrantes, pėsčiųjų takus, naujus tiltus ir žmonių susibūrimų vietas.

„Manome, kad šis, žaidimą primenantis idėjų siūlymas bus ne tik smagi pramoga miestiečiams, bet ir paskatins juos išsakyti savo nuomonę bei parodyti, jog jie nėra abejingi tam, kaip atrodys jų mylimas miestas“, – sako Rūta Matonienė.

Vilniaus miesto savivaldybei ne mažiau svarbu, kaip šias būsimas viešąsias erdves įsivaizduoja miesto gyventojai. Todėl projekto iniciatoriai kviečia visus miestui neabejingus piliečius išsakyti savo idėjas internetiniame puslapyje www.archparkas.lt. Miestiečiai čia ras su būsimu „Architektūros parku“ besiribojančios Vilnelės pakrantės žemėlapį, kuriame teritorija suskirstyta į keturias  zonas. Susipažinę su šiomis zonomis, sostinės gyventojai galės pasiūlyti idėją, ką kiekvienoje norėtų matyti, pavyzdžiui – vaikų žaidimų aikštelę, vasaros kino teatrą, baidarių nuomos punktą, lauko kavinę ir panašiai. Vilniečių apklausa vyks iki lapkričio 28 d.

Miestiečių pasiūlymus vizualizuos kūrybinėse dirbtuvėse dirbantys architektai, o vizualizacijos bus pateiktos interneto puslapyje bei leidinyje. „Manome, kad šis žaidimą primenantis idėjų siūlymas bus ne tik smagi pramoga miestiečiams, bet ir paskatins išsakyti savo nuomonę, parodyti, jog jie nėra abejingi tam, kaip atrodys jų mylimas miestas“, – sako Rūta Matonienė. Anot jos, visus sukauptus miestiečių pasiūlymus bei platų vizualizuotų idėjų spektrą urbanistai vėliau panaudos kurdami naująjį Vilniaus kvartalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius