-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Sostinės valdžia į parodą nenori

Sostinės investiciniai nekilnojamojo turto projektai kitą savaitę bus pristatyti kasmetinėje prestižinėje parodoje Kanuose (Prancūzija). Miesto vadovai tikina, kad į parodą taupydami mielai nevažiuotų, tačiau apie 500 tūkst. litų jau išleisti.
Naujasis Vilniaus savivaldybės meras Vilius Navickas
V.Navickas sako, kad šiemet parodą mielai praleistų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Paroda Kanai

„Mano nuomone, šiemet, esant tokiai ekonominei situacijai, būtų galima parodą praleisti. Tačiau pinigai jau išleisti. Ką gi – dalyvaukime“, – idėja nesižavėdamas kalbėjo miesto meras Vilius Navickas.

Vilniaus miesto savivaldybė šiemet parodoje „MIPIM 2009” pristatys 8 nekilnojamojo turto objektus, kurie esą turėtų masinti užsienio investuotojus. Tarp projektų – dešiniojo Neries kranto plėtra ir Sporto rūmų rekonstrukcija, Architektūros parkas, Būsto renovacijos programa, Saulėtekio mokslo ir technologijų slėnis, Nacionalinis stadionas bei transporto infrastruktūros plėtra. „Mūsų tikslas kartu su privačiais partneriais pritraukti ilgalaikes investicijas. Ši paroda yra prestižinė ir joje dalyvauti būtina“, – tikino savivaldybės Miesto plėtros projektų skyriaus vedėja Rūta Matonienė.

Tikimasi, kad šiemet į Vilnių pavyks pritraukti apie 500 mln. Lt investicijų. „Dalyvavimas tokiose parodose – miesto garbės reikalas. Vežame dešiniojo Neries kranto infrastruktūros projektą. Iš patirties žinome, kad tokie objektai iš privačių  lėšų ir vieno investuotojo neatsiranda. Vilnius gali būti patrauklus užsienio investuotojams“, – aiškino Ūkio banko investicinės grupės direktoriaus pavaduotojas Rolandas Balčikonis.

Kartu su projektais investuotojams bus pristatoma verslo aplinka bei nekilnojamojo turto rinkos situacija Lietuvoje. „Jau dabar išklausyti apžvalgos apie padėtį Lietuvoje užsiregistravo apie 300 besidominčių investuotojų. Dabar būtent tas laikas, kai reikia vilioti investicijas”, – teigė Nekilnojamojo turto bendrovės „Re&Solution“ turto vertinimo departamento direktorius Ugnius Meidus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius