-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05 /17:16

Staigmena: vidaus reikalų ministru jau paskirtas generalinis komisaras Saulius Skvernelis

Naujuoju vidaus reikalų ministru trečiadienį itin skubiai paskirtas policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. Apie tai, kad jis gai užimti šias pareigas premjeras užsiminė po Vyriausybės posėdžio, o nepraėjus nė dviem valandoms prezidentės Dalios Grybauskaitės Spaudos tarnyba pranešė, kad S.Skvernelis jau paskirtas.
 Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidentės Spaudos tarnybos teigimu, S. Skvernelis yra vertinamas kaip pareigūnas, sukaupęs didelę patirtį vidaus reikalų sistemoje ir pelnęs žmonių pasitikėjimą.

Per tarnybos laikotarpį S. Skvernelis buvo ne kartą skatintas padėkomis ir apdovanotas pasižymėjimo ženklais.

Premjeras pranešė prieš valandą su puse

Pirmas apie tai, kad vidaus reikalų ministru bus siūloma tapti S.Skverneliui trečiadienį užsiminė premjeras A.Butkevičius. Tai įvyko vos 1,5 val. iki tol, kol pranešta, kad naujas vidaus reikalų ministras jau paskirtas.

„Ką tik buvo atėjęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas ir jis pasiūlė arba tiesiog pokalbio metu buvo sutarta, bet, aišku, tai nėra galutinis sprendimas, kaip jūs žinote, reikės derinti šitą klausimą su prezidente – dabartinis Policijos departamento vadovas Saulius Skvernelis“, – sakė premjeras, paklaustas, kas bus vidaus reikalų ministru.

Jo teigimu, S.Skvernelis pasirinktas dėl kompetencijos ir didžiulės patirties, pasiekimų reformuojant policijos sistemą.

Tai žmogus, kuris per trumpą laiką tikrai nusipelnė didžiulio pasitikėjimo, – pagyrė S.Skvernelį premjeras.

„Tai žmogus, kuris per trumpą laiką tikrai nusipelnė didžiulio pasitikėjimo“, – sakė A.Butkevičius.

„Tvarkiečiai“ tarti žodžio net nespėjo

Partija „Tvarka ir teisingumas“ žadėjo kandidatus į vidaus reikalų ministro postą aptarti trečiadienio vakarą vyksiančiame partijos valdybos posėdyje. Tačiau aptarinėti jau nebebuvo ko.

Prieš valdybos posėdį vienas partijos vadovų Kęstas Komskis 15min.lt teigė, kad A.Butkevičiui buvo pateiktos kelios kandidatūros. „Mes norėjome prieš posėdį pasiderinti, nes jeigu netinka, nėra ką svarstyti“, – sakė jis.

Politikas pripažino, kad po šio „paderinimo“ premjeras S.Skvernelio kandidatūrą ėmė ir pateikė prezidentei D.Grybauskaitei.

K.Komskis sakė, kad niekas nesitikėjo, jog jų kandidatas bus patvirtintas taip staigiai.

„Ne vien S.Skvernelis buvo kandidatas. Mes bendravome ir su policija ir matėme, kur didžiausios reikalingos reformos“, – sakė jis.

Anot K.Komskio, S.Skvernelis sutiko tapti ministru antradienio vakarą, jis sutiko, kad VRM reikia reformuoti, savo sąlygų jis neturėjo.

Paklaustas, ar lengva buvo įkalbėti S.Skvernelį, to jis sūlė teirautis paties S.Skvernelio. Kas buvo kiti kandidatai, K.Komskis atskleisti nenorėjo. S.Skvernelis šiuo metu yra užsienyje, su juo 15min.lt nepavyko susisiekti.

S.Skvernelis, 1994 m. baigęs Vilniaus technikos universitetą, dirbo Lietuvos policijos akademijoje. Karjerą vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1998 m., o nuo 2011 m. kovo 7 d. – policijos generaliniu komisaru.

„Tvarkiečių“ į vidaus reikalų ministro postą deleguotas Dailis Alfonsas Barakauskas atsistatydino praėjusią savaitę, motyvuodamas pablogėjusia sveikata. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdomame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų buvęs ministras vėliau buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Darbo partijos deleguotas ministras paskirtas panašiai

Panašioje situacijoje buvo atsidūrusi ir Darbo partija, kai vakare ketinusi susirinkti aptarti kandidatų į energetikos ministrus, galėjo Roką Masiulį tik pasveikinti buvus paskirtą nauju ministru.

Daugiau apie šią istoriją: Ministras iš po skverno: energetikos ministru paskirtas Rokas Masiulis – ne „darbietis“.

 
VIDEO: Premjero komentaras dėl naujo vidaus reikalų ministro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius