Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 17

Stebėjimo kameros Kauno senamiestyje – už verslininkų lėšas

Pirmadienį su Kauno meru susitikę senamiestyje įsikūrę verslininkai pasiūlė savo lėšomis įrengti stebėjimo kameras.
Kauno senamiestis
Kauno senamiestis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Susitikimo dalyviai – verslininkai, policijos ir miesto valdžios atstovai – pastebėjo, kad Kauno senamiestyje yra nemažai vietų, kurias nuolat lanko moksleiviai, čia ne tik šiukšlinantys, bet ir užkabinėjantys praeivius.

„Nors senamiestis, policijos pareigūnų teigimu, yra vienas iš saugiausių miesto rajonų, ir čia pasitaiko vagysčių, kitų nusikaltimų. Jei senamiestyje neužtikrinsime saugumo, miesto gyventojai pradės vengti čia lankytis. O to mes nenorime“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Į susitikimą atvykę verslininkai teigė, kad jeigu gautų miesto pritarimą, savo lėšomis įrengtų kelias vaizdo stebėjimo kameras. Vietas, kuri jos galėtų būti išdėstytos, ketinama suderinti iki kito miesto valdžios, policijos ir verslininkų susitikimo, kuris numatytas rudenį. Kauno viešosios policijos vadovas Remigijus Stukas tokią iniciatyvą sutiko sveikinimais.

„Tai išties veiksminga priemonė. Jei tik yra galimybė, reikia Rotušės aikštėje įrengti stebėjimo kameras. Jos sumažina nusikalstamumą 75 proc. Nors vasarą į centrą nukreipiamos papildomos policijos pajėgos, tačiau patrulių trūksta“, – sakė R.Stukas.

Tiek verslininkai, tiek miesto valdžios atstovai sutarė, jog Rotušės aikštę reikėtų atnaujinti: planuojama viduryje įrengti suoliukus, aptvarkyti kai kuriose vietose pažeistą grindinį.

„Administracijai yra duotas nurodymas perengti Rotušės aikštės rekonstrukcijos techninį projektą. Manau, kad 2011–2012 metais galėtume iš esmės rekonstruoti pagrindinę miesto aikštę“, – teigė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius