Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 24

Strasbūro teismas atmetė tris vaikus pražudžiusio S.Pauliko skundą dėl teismo šališkumo

Europos Žmogaus Teisių Teismas antradienį atmetė tris vaikus avarijoje pražudžiusio buvusio policininko Sauliaus Pauliko skundą, esą politikų ir žiniasklaidos komentarai užkirto kelią teisingam jo bylos nagrinėjimui.
Saulius Paulikas
Saulius Paulikas / Kadras iš TV3 Žinių

„Bylos medžiagoje nėra įrodymų, leidžiančių manyti, kad teisėjams, vertinusiems pareiškėjo argumentus ir nagrinėjusiems jam iškeltus kaltinimus, buvo padariusi įtaką kokia nors žiniasklaidos publikacija“, – rašoma teismo sprendime.

2007 metais policininku dirbęs S.Paulikas Skuodo rajone vairuodamas neblaivus automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys dešimtmečiai berniukai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.

Atlikęs tris ketvirtadalius jam skirtos devynerių metų laisvės atėmimo bausmės, S.Paulikas į laisvę buvo paleistas lygtinai.

Strasbūro teismo septynių teisėjų kolegija byloje analizavo prezidentės Dalios Grybauskaitės, tuometinio ministro ir policijos vadovo komentarus, žiniasklaidos pranešimus, kuriuose S.Paulikas buvo vadinamas vaikų žudiku.

Teisėjų vertinimu, politikų pareiškimų nėra pagrindo interpretuoti kaip spaudimo teismui ar nekaltumo prezumpcijos pažeidimo, o žiniasklaidos susidomėjimas buvo suprantamas, atsižvelgiant į avarijos pasekmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius