-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 06 /16:56

Premjeras po STT įvertinimo siūlo Vydą Gedvilą į ministrus

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) premjerui pateikė informaciją apie Darbo partijos kandidatu į švietimo ir mokslo ministrus įvardintą pirmąjį Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą. Neoficialiomis žiniomis, STT surinkta medžiaga gali būti nepalanki kandidatui į ministrus. Tačiau premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog pažyma teigiama ir jis teiks kandidatą prezidentei.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ką apie V.Gedvilą žino kriminalinė žvalgyba?

STT vadovas Saulius Urbanavičius 15min.lt teigė, jog informacija apie kandidatą į ministrus trečiadienį buvo perduota premjerui Algirdui Butkevičiui. Anot pašnekovo, duomenys apie V.Gedvilą yra dvejopo pobūdžio, o dalis informacijos yra įslaptinta.

„Mes nevertiname – ar teigiama, ar neigiama. Mes pateikiame pagal Korupcijos prevencijos įstatymo 9 straipsnį informaciją. Vienu raštu – viešo pobūdžio informaciją, o kitu pateikiame įslaptintą informaciją, kuri yra gauta kriminalinės žvalgybos metu“, – kalbėjo S.Urbanavičius.

Kokia informacija surinkta kriminalinės žvalgybos metodais, STT vadovas teigia negalįs įvardinti. Paklaustas, ar tai gali turėti neigiamos įtakos sprendimui dėl V.Gedvilo skyrimo ministru, pašnekovas teigė negalintis daryti tokių išvadų.

Šiuo atveju mes pateikėme ir neviešo pobūdžio įslaptintą informaciją, kuri gauta kriminalinės žvalgybos metu, – teigė STT vadovas Saulius Urbanavičius.

„Mes nevertiname – teigiama ar neigiama. Mes pateikiame, pagal įstatymą, tai, ką privalome. Šiuo atveju mes pateikėme ir neviešo pobūdžio įslaptintą informaciją, kuri gauta kriminalinės žvalgybos metu“, – kartojo S.Urbanavičius.

Paklaustas, ar tai, jog premjerui pateikta ir kriminalinės žvalgybos informacija, reiškia, kad V.Gedvilas yra STT akiratyje, pašnekovas to nei patvirtino, nei paneigė.

„Ar akiratyje – aš negaliu pasakyti. Bet vienokią ar kitokią informaciją, gautą kriminalinės žvalgybos metu, mes pateikėme. Ir mes negalime jos vertinti“, – sakė S.Urbanavičius.

15min.lt šaltinių duomenimis, STT pateiktoje medžiagoje gali būti informacijos, metančios šešėlį ant V.Gedvilo.

V.Gedvilas: pažyma yra teigiama

Pats kandidatas į ministrus V.Gedvilas 15min.lt teigė trečiadienį sulaukęs informacijos, jog STT pažyma jo atžvilgiu yra teigiama.

„Kadangi mano partijos vadovai buvo susitikę su premjeru, girdėjau iš partijos vadovų, kad pažyma yra teigiama. Nieko nėra, nieko absoliučiai nėra – pažyma teigiama. Daugiau nieko negaliu komentuoti, aš asmeniškai jos nemačiau“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

Paklaustas apie kriminalinės žvalgybos metu surinktą informaciją, V.Gedvilas prisiekinėjo esąs visiškai švarus.

Aš ramus esu. Dėl savo praeities, dėl savo veiklos – aš esu ramus, – sakė V.Gedvilas.

„Aš ramus esu. Dėl savo praeities, dėl savo veiklos – aš esu ramus“, – sakė V.Gedvilas.

Premjeras apsisprendė

Premjeras A.Butkevičius trečiadienį žurnalistams teigė STT duomenų dar negavęs. Vis dėlto Vyriausybės vadovas neslėpė palaikantis V.Gedvilo kandidatūrą.

Darbo dienai einant į pabaigą, Vyriausybės kanceliarija pranešė, jog A.Butkevičiaus sprendimas dėl V.Gedvilo yra teigiamas.

„STT pateiktoje pažymoje teigiama, kad ši institucija V.Gedvilą neigiamai charakterizuojančios informacijos, vadovaujantis Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatomis, neturi. Vyriausybės vadovas artimiausiu metu šią kandidatūrą teiks svarstyti Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei“, – teigiama pranešime.

Primename, jog V.Gedvilo kandidatūra teikiama į postą, kurį iki kitos savaitės dar užims Dainius Pavalkis. Atsistatydinimo pareiškimą jau pateikęs ministras traukiasi stumiamas savo paties partijos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius