Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

STT sulaikytas K.Motiečius ateitį siejo su LVŽS, bet viskas pasikeitė įsidarbinus Seime

Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų sulaikytas parlamentaro Mindaugo Puidoko padėjėjas 32 metų Kęstutis Motiečius prieš kurį laiką pats siekė tapti politiku. Ne nacionalinės, o vietinės reikšmės – kandidatavo į Šiaulių miesto tarybą. „Valstiečių“, su kuriais ėjo į tarybą, Šiaulių skyriaus pirmininkas Egidijus Elijošius 15min pasakojo, kad K.Motiečius buvo įstojęs į partiją, tačiau ją paliko po kelių mėnesių.
Kęstutis Motiečius rinkiminiame plakate
Kęstutis Motiečius rinkiminiame plakate / LVŽS Šiaulių skyriaus nuotr.

STT teigimu, K.Motiečius yra įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu. Manoma, kad jis parlamentarui Matui Maldeikiui, buvusiam M.Puidoko bendramoksliui, pasiūlė 50 tūkst. eurų tam, kad šis pats palaikytų ir paveiktų kitus parlamentarus sustabdyti neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektą.

Plačiau apie tai skaitykite čia: M.Puidoko padėjėjas įtariamas prekyba poveikiu – esą siūlė M.Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį

2019 metais į Šiaulių miesto tarybą K.Motiečius kandidatavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), tačiau tarybos nariu netapo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) puslapyje pateikiamos biografijos ir privačių interesų deklaracijos yra tuščios – kandidatas jų nepildė.

2019 metų vasarį LVŽS platintame reklaminiame leidinyje jaunas vyras pristatytas ne tik kaip Šiaulių miesto Dainų seniūnijos seniūnaitis, bet ir savivaldybės Antikorupcijos komisijos narys.

„Toks labai judrus jaunuolis“

„Valstiečių“ partijos Šiaulių skyriaus pirmininkas Egidijus Elijošius 15min ketvirtadienį pasakojo, kad tuo metu, kai kandidatavo savivaldos rinkimuose, K.Motiečius partijai nepriklausė.

„Jis buvo aktyvus žmogus, seniūnaitis. Pasitikėjome“, – sakė jis, čia pat pabrėžęs, kad STT įtarimai – tai dar ne teismo sprendimas.

Visur bendraujantis, visur prieinantis, su visais draugaujantis, daug pažįstantis.

Anot pašnekovo, jis gerai K.Motiečiaus nepažinojo, tačiau pastarasis sudarė komunikabilaus žmogaus įspūdį: „Visur bendraujantis, visur prieinantis, su visais draugaujantis, daug pažįstantis. Toks labai judrus jaunuolis. Bet apie kažkokius nesąžiningumus nieko negalėčiau pasakyti.“

E.Elijošiaus teigimu, pernai spalį K.Motiečius įstojo į LVŽS, tačiau jau sausio viduryje išstojo.

„Pagal tai, ką mes čia Šiauliuose žinome, jis paflirtuodavo su Darbo partija. Bet kai nepartinis buvo žmogus, mes jam (vietą – aut.past.) sąraše pasiūlėme kaip seniūnaičiui, nes visuomeniškai aktyvus žmogus, jaunas.

Turėjome viešus pasikalbėjimus, jį rekomendavo vieši žmonės, kurie irgi buvo šalia politikos, bet ne politikoje. O mes rinkome komandą kaip naujas skyrius, pasiūlėme būti kandidatu nebūnant partijos nariu“, – pasakojo skyriaus vadovas.

LVŽS atstovo teigimu, iš partijos K.Motiečius išstojo nieko neįspėjęs.

„Gavo pareigas Seimo kanceliarijoje. Jis gavo iš mūsų signalus, kad kaip jis gali vieniems dirbti, o priklausyti kitai partijai. Tada išsibraukė. Toks karjerą darantis jaunuolis“, – teigė jis.

Kandidatavo ir su Darbo partija

Kandidatu K.Motiečius buvo ir 2015 metų savivaldos rinkimuose – juose kandidatavo su Darbo partija. Ir tąsyk sėkmė rinkimuose neaplankė.

Kandidatas nurodė 2011 metais baigęs teisę Mykolo Romerio universitete.

K.Motiečius taip pat nurodė dirbęs Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šiaulių skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius