Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 21

Su dviračiais – į Žalgirio mūšio vietą

„Judėk su malda“ – lydimi tokio šūkio jau keletą metų jaunuoliai iš Alytaus dviračiais keliauja į istorinę Žalgirio mūšio vietą, esančią Griunvalde, Lenkijoje. Po dar vienos piligriminės kelionės į Lenkiją grįžę jaunieji dviratininkai trečiadienį buvo svetingai sutikti laikinojoje sostinėje, praneša Kauno savivaldybė.
Žygio dalyviai
Žygio dalyviai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šių žygių idėjos autorius ir jo organizatorius – Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas sielovadai kunigas Miroslav Dovda.

Dviračių žygių metu nuvažiuojama apie 400 kilometrų, pakeliui aplankant žymiausias Lietuvos ir Lenkijos istorines ir šventas vietas. Žygio kulminacija tapo  inscenizuotas Žalgirio mūšio stebėjimas istorinėje vietoje, į kurią kasmet suplūsta tūkstančiai smalsuolių iš visos Europos. Šį kartą dviratininkai taip pat lankėsi Myslibuže, lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūties vietoje.

„Pagrindinis mūsų kelionės tikslas – fizinės ištvermės ir bendrystės išbandymas, kasdienė bendra malda, tarpusavio bendravimas, supratimas ir pagalba vienas kitam“, – sakė kunigas Miroslav Dovda. Šiame žygyje dalyvavo 19 žmonių iš Alytaus, Marijampolės ir Vilniaus.

Liepos 11 dieną Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Gudėnas bei kiti Savivaldybės administracijos darbuotojai Lenkijoje taip pat dalyvavo iškilmingame minėjime, skirtame lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno 77–osioms žūties metinėms.

Minėjimas vyko lakūnų žūties vietoje – Myslibužo apylinkėse (dabartinė Lenkijos teritorija, Pszczelnik kaimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius