Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 07

Su Lenkijos ministru susitikęs L.Linkevičius: po rinkimų – noras šviežiai pažvelgti į santykius

Po Seimo rinkimų Lietuva ir Lenkija gali šviežiai pažvelgti į dvišalius santykius, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Briuselyje susitikęs su kolega iš Lenkijos Witoldu Waszczykowskiu. Anot L.Linkevičiaus, ministrai dvišaliame pokalbyje daugiausia dėmesio skyrė saugumo klausimams. Susitikimas surengtas abiem ministrams atvykus į NATO užsienio reikalų ministrų susitikimą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sutarėme ir toliau intensyviai bendrauti, pakviečiau eilinį kartą W.Waszczykowskį atvykti į Vilnių, matysime, kaip jis suplanuos savo laiką“, – BNS trečiadienio rytą telefonu iš Briuselio sakė L.Linkevičius.

„Įvertinus tai, kad pas mus darbą pradeda nauja Vyriausybė, yra noras šviežiai pažvelgti į santykius ir išnaudoti visas galimybes“, – teigė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, sutampa abiejų šalių interesai dėl NATO pajėgumų dislokavimo ir santykių su Rusija.

„Yra įvairios iniciatyvos dėl ginkluotės kontrolės, dėl dialogo su Rusija. Mes pasideriname pozicijas, jos sutampa. Mes nenorime griauti nusistovėjusios saugumo architektūros Europoje“, – kalbėjo L.Linkevičius.

Lietuvos ir Lenkijos santykius temdo nesutarimai dėl tautinių mažumų, dėl jų pastaruosius penkerius metus nevyksta aukščiausio lygio dvišaliai vizitai, o pareigūnai paprastai dvišalius klausimus aptaria kituose formatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius