Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 25

Su Ukrainos parlamentarų delegacija susitikęs prezidentas žadėjo toliau telkti paramą

Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį susitikęs su Lietuvoje viešinčia Ukrainos parlamentarų grupe, žadėjo toliau telkti politinę paramą šiai su Rusija kariaujančiai šaliai, ragino dėti pastangas kovoje su korupcija ir pinigų plovimu siekiant narystės Europos Sąjungoje (ES).
Ukrainos ir Lietuvos vėliavos
Ukrainos ir Lietuvos vėliavos / URM nuotr.

„Ukraina turi gauti tai, ko jai reikia kovos lauke. Vakarų strateginis tikslas turi būti Ukrainos pergalė, kitu atveju Rusijos keliamos grėsmės tiek mūsų regionui, tiek Rytų kaimynystės šalims taps dar didesnės“, – susitikime su Aukščiausiosios Rados delegacija sakė prezidentas.

Lietuvos vadovas pabrėžė, jog politikų darbas – telkti politinę paramą Ukrainai, ir patikino, jog Lietuva nuosekliai ragina sąjungininkus didinti ir spartinti karinę paramą Ukrainai

Lietuvos vadovas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos vieta – Europos Sąjungoje ir NATO, tad svarbu, kad šalis pasinaudotų susidariusiu galimybių langu ir būtų priimtas teigiamas sprendimas iki šių metų pabaigos dėl stojimo į ES derybų pradžios.

G.Nausėda pažymėjo, kad tam būtina sąlyga yra reformų, kurias įvardija Europos Komisijos pateikta nuomonė dėl Ukrainos narystės ES paraiškos, įgyvendinimas.

Parlamento vaidmuo įgyvendinant reikalingas reformas, pasak prezidento, yra esminis, jis paragino ir toliau aktyviai siekti svarbių iniciatyvų patvirtinimo, ypač sutelkiant pastangas kovoje su korupcija ir pinigų plovimu.

Pirmadienį Lietuvoje vizitą pradėjusi Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių delegacija taip pat susitiko su Lietuvos parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen, numatyti susitikimai su kitais politikais, delegacija vyks į Druskininkus.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados delegacija Lietuvoje viešės iki ketvirtadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius