-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Sukilimą primins knyga ir diskusija

Į Klaipėdos apskrities viešąją I.Simonaitytės biblioteką ketvirtadienį pakvies docento, socialinių mokslų daktaro Juozo Jankausko knygos „1941 m. birželio sukilimas Lietuvoje“ pristatymas ir diskusija.
Anot autoriaus, jo knyga pirmiausia skiriama visiems 1941-ųjų birželio sukilėliams.
Anot autoriaus, jo knyga pirmiausia skiriama visiems 1941-ųjų birželio sukilėliams. / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Šiemet sukanka 70 metų, kai Lietuvoje įvyko 1941 m. birželio sukilimas. Kaip teigia Lietuvos karinis veikėjas, pulkininkas Arūnas Dudavičius, sukilimo organizatoriai ir vadovai tikėjosi pasinaudoti Vokietijos ir SSRS karu ir pamėginti atkurti sovietų sutryptą Lietuvos nepriklausomybę. Bet tai nepavyko ir Lietuva iš vieno okupanto pateko į kito okupanto rankas.

Anot istorikų, 1941 m. birželio sukilimas turėjo ir tebeturi didžiulę reikšmę lietuvių tautai. Sukilimas pademonstravo tautos vienybę kovojant su bendru priešu – sovietiniais okupantais ir jų talkininkais lietuviais. Lietuvių tautos kova dėl savo laisvės ir nepriklausomybės, pradėta 1941 m. birželio 22 d. sukilimu, 1990 m. kovo 11 d. baigėsi pergale.

Anot pulkininko, J.Jankausko knyga skiriama visiems 1941 m. birželio 22–28 d. sukilėliams – gyviems ir mirusiems, nukankintiems ir sušaudytiems NKVD rūsiuose ar nacių koncentracijos stovyklose. Taip pat ši knyga skiriama aukštesniųjų klasių moksleiviams, studentams, mokytojams, dėstytojams, skautams, šauliams.

Renginyje dalyvaus knygos autorius J.Jankauskas, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro leidybos skyriaus vedėja Birutė Anaitienė, Klaipėdos universiteto Istorijos katedros vedėjas prof. Vygantas Vareikis. Renginį ves pulkininkas A.Dudavičius.

Renginys Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje Renginių salėje vyks kovo 3 d. 15 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius