Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Sumažino interneto vardų registravimo kainas

Interneto vardų su lietuviška .lt galūne (domenų) administratorius Kauno technologijos universiteto (KTU) padalinys „Domreg“ mažina domenų registravimo ir administravimo kainas interneto paslaugų teikėjams (IPT).
Nuo lapkričio pradžios interneto vardų su .lt galūne įkūrimas ir administravimas interneto paslaugų tiekėjams kainuoja 25 Lt (be PVM).
Nuo lapkričio pradžios interneto vardų su .lt galūne įkūrimas ir administravimas interneto paslaugų tiekėjams kainuoja 25 Lt (be PVM). / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Internetas Kaina

Nuo 2009 m. lapkričio 1 d. interneto vardų su .lt galūne įkūrimas ir administravimas IPT kainuoja 25 Lt (be PVM). Pasak KTU padalinio „Domreg“ vadovės Daivos Tamulionienės, mažinant paslaugos mokestį buvo siekiama suvienodinti kainas visiems akredituotiems .lt paslaugų teikėjams. Taip tikimasi paskatinti didesnę konkurenciją ir naujų žaidėjų atėjimą į rinką. Dabar .lt domeno paslaugas teikia 134 akredituotos įmonės.

„Atsižvelgdami į pasikeitusią paslaugų savikainą įtakojančius veiksnius bei tarptautinę praktiką administruojant domenus, taip pat konsultuodamiesi su interneto paslaugų tiekėjais priėmėme sprendimą mažinti kainas. Manau, šis pokytis leis daugiau įmonių ateiti į domenų registravimo rinką, lengviau joje įsitvirtinti mažesnėms įmonėms„, – sako „Domreg“ grupės vadovas Tomas Mackus.

T.Mackaus teigimu, patobulinus automatizuotą domenų administravimo sistemą pavyko dar labiau sumažinti sąnaudas. Domenų kainas taip pat mažinti leido nuolat didėjantis užregistruotų interneto vardų skaičius. Šiuo metu Lietuvoje yra užregistruota daugiau kaip 108 000 interneto adresų su .lt galūne. Per savaitę vidutiniškai užregistruojama po 300 naujų adresų su .lt galūne.

KTU padalinys „Domreg“ taip pat sumažino .lt domenų kainas mažmeniniams klientams nuo 50 iki 33 Lt (be PVM). Nuo spalio 13 d. iki 20 Lt (be PVM) sumažėjo ir tarptautinių domenų su galūnėmis .eu, .com, .net, .info, .org registravimo, pratęsimo, perkėlimo ir IPT keitimo kainos.

„Domreg“ yra interneto vardo (domeno) .lt administratorius, taip pat ICANN interneto struktūrą prižiūrinčios organizacijos akredituotas domenų registratorius, teikiantis com, .net, .org .info ir .eu subdomenų registravimo ir administravimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius