Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Sumušto Liutauro Varanavičiaus kolegos ir draugai kreipiasi į valdžią ir teisėsaugą dėl nusikaltimo išaiškinimo

Sumušto buvusio Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus verslo partneriai, kolegos ir draugai kreipiasi į valstybės ir teisėsaugos institucijų vadovus, ragindami imtis veiksmų aiškinantis organizuotus užpuolimus ir „užkertant kelią galimiems didesnio masto įvykiams“.
LFF prezidentas Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei, premjerui Algirdui Butkevičiui, Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui, generaliniam prokurorui Dariui Valiui bei generaliniam komisarui Sauliui Skverneliui adresuotame kreipimesi teigiama, kad „organizuotos nusikalstamos grupuotės ar jų menki likučiai vis dar gajos. Jų „paslaugomis“, kaip ir anksčiau, aktyviai naudojasi vienokių ar kitokių paskatų vedami "užsakovai".

„Leiskime žmonėms laisvai alsuoti, kurti ir dirbti Lietuvai nebijant kaukėto nusikaltėlio, tykančio laiptinės šešėlyje su metaline lazda rankoje. Suraskime tuos, kurie stovi už šių menkų žmonių nugaros, ir visiems laikams pasakykime, kad laisvoje nepriklausomoje Lietuvoje jiems vietos nėra“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kreipimąsi skaitė prie jo prisidedantis Nacionalinės agroverslo vystymo agentūros prezidentas Gintautas Babravičius.

„Šito kreipimosi tikroji prasmė yra ir kreipimasis į visuomenę (...) tam, kad visi kartu sudarytume nepakantumo atmosferą“, – teigė jis.

G.Babravičius tikino, kad L.Varanavičiaus aplinka visuomenei, šalies ir teisėsaugos vadovams nori priminti ne tik prieš jį, bet ir prieš kitus žinomus žmones panašiu laiku įvykdytus nusikaltimus. Per kelias pastarąsias savaites Kaune buvo užpultas ir sumuštas ne tik L.Varanavičius, bet ir portalo lrytas.lt žurnalistas Lukas Pileckas, o Vilniuje rastas nukankintas ir nužudytas Baltarusijos visuomenininkas Romanas Voinickis.

„Iš pirmo žvilgsnio galbūt gali pasirodyti, kad tai yra vienetinis atskiras atvejis, ir kad šitas susirūpinimas yra siauras susijusių žmonių bandymas kažką sureikšminti. Savo ruožtu noriu pasakyti, kad šitos tendencijos, kurios taip galbūt sutapo, kad kone per vieną savaitę buvo keli tokie rezonansiniai įvykiai, kelia susirūpinimą ne tik mums, ir tarptautinei bendruomenei, tai yra UEFA atstovai, kurie skambinosi ir išreiškė užuojautą asmeniškai L.Varanavičiui“, – kalbėjo jis.

Su L.Varanavičiumi dirbantis advokatas Vytenis Dziegoraitis, paklaustas, su kuo sieja buvusio Lietuvos futbolo federacijos prezidento užpuolimą, svarstė, kad ne visiems patiko jo aštrūs pasisakymai.

„Visi žinome, kas kas daugiau ar mažiau domisi futbolu ar finansų, bankiniu sektoriumi sektoriumi, kredito unijų veikla, L.Varanavičius buvo žinomas dėl savo pakankamai aštrių kompetentingų pasisakymų ir ne visiems patiko jų turinys“, – teigė V.Dziegoraitis.

L.Varanavičiaus, kuris pastaruoju metu dalyvavo Finansinių sprendimų valdymo centro veikloje, dirbo kredito unijoje „Vilniaus kreditas“, dalyvavo įvairiuose verslo projektuose, draugai verslininkai surinko 100 tūkst. litų, kuriuos siūlo už informaciją apie prieš L.Varanavičių įvykdytą nusikaltimą.

„Svarbiausia – ne kas surinko tuos pinigus, o tai, kad jeigu pavyktų to piniginio atlygio pagalba gauti vertingos informacijos ir ištirti šį konkretų rezonansinį nusikaltimą, būtų sukurtas labai geras precedentas, nes mano kaip teisininko vertinimo perspektyvų šis tyrimas turi vien dėl to, kad nusikaltimą įvykdė, kiek man teko skaityti, šeši asmenys. Teisiškai kvalifikuojant tuos veiksmus L.Varanavičiaus atžvilgiu, nebūtinai turi būti vertinama kaip sunkus nusikaltimas. O jeigu nusikaltimas nesunkus ir apysunkis (...), yra įmanomas ir susitaikymas, arba jeigu asmuo nuteisiamas, jam nebūtinai skiriama bausmė, susijusi su laisvės atėmimu“, – kalbėjo advokatas.

„Asmuo, galimai dalyvavęs padarant nusikaltimą ar turintis apie jį informacijos, gali susigundyti tokia nemaža pinigų suma ir žinodamas, kad jis išvengs realios bausmės, anksčiau ar vėliau suteiks tą informaciją“, – svarstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius