-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 09

Supainioti G.Nausėdos ir E.Bajarūno interesai: kaip vengs panašių situacijų?

Po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) verdikto, kad prezidentas Gitanas Nausėda bei ambasadorius Eitvydas Bajarūnas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, prezidentūra neatsakė, ar imsis kokių priemonių, jog panašių situacijų būtų išvengta. Užsienio reikalų ministerija (URM) dar anksčiau atkreipė ambasadorių dėmesį į būtinybę laikytis įstatymų, tobulina vidines tvarkas. Anot politologės Gabrielės Burbulytės-Tsiskarishvili, visame viešajame sektoriuje reikėtų stiprinti prevenciją, kad tokios etikos problemos neatsirastų.
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė, Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė, Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas / LR Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.

VTEK atliko tyrimą dėl G.Nausėdos ir E.Bajarūno apsilankymo spektaklyje „Operos fantomas“ Londone ir nustatė, kad dalyvavimas jame buvo privataus pobūdžio, o už jį sumokėta ambasados lėšomis.

Tyrimo metu nustatyta, kad prezidentūros atstovė praėjusių metų balandį kreipėsi į Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje su prašymu pasiūlyti G.Nausėdai kultūrinį renginį jo vizito Londone metu, pasibaigus oficialiems renginiams.

LR Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr./Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda, Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas
LR Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr./Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda, Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas

Ambasada pasiūlė tris variantus, o prezidentūra informavo, kad G.Nausėda su žmona Diana Nausėdiene nueitų į „Operos fantomą“.

Taip pat paprašyta, kad šalies vadovą į renginį palydėtų ambasadorius.

Prezidento, ambasadoriaus ir judviejų sutuoktinių apsilankymas teatre 2023 metų gegužę buvo apmokėtas iš ambasados lėšų.

Po keturių mėnesių E.Bajarūnas išlaidas padengė iš savo kišenės.

Pavedimas atliktas praėjus dviem dienoms po to, kai URM Vidaus audito skyrius paprašė ambasados pateikti dokumentus apie reprezentacines išlaidas.

Pasinaudojo statusu ir padėtimi

Po minėto tyrimo VTEK padarė išvadą, kad G.Nausėda pasinaudojo savo statusu ir padėtimi asmeninei naudai – bilietams į spektaklį – gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius