Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 03 19

Susirūpinta dėl bilietų platinimo

Daugiau kaip mėnesį „Kauno spaudos“ kioskuose neprekiaujama viešojo transporto bilietais, nes bendrovei „Autrolis“ nepavyksta susitarti su UAB „Kauno spauda“ dėl naujų komisinių mokesčių.
Dėl bendrovių nesugebėjimo rasti kompromisą kenčia viešuoju transportu besinaudojantys kauniečiai.
Dėl bendrovių nesugebėjimo rasti kompromisą kenčia viešuoju transportu besinaudojantys kauniečiai. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, akcinės bendrovės „Autrolis“, UAB „Kauno autobusai“ vadovai buvo susitikę su „Kauno spaudos“ direktore Elena Bakanauskiene aptarti susidariusios situacijos.

Pasibaigus sutarčiai tarp „Kauno spaudos“ ir „Autrolio“, naujos pasirašyti nepavyksta, nes šalys nesutaria dėl komisinio mokesčio dydžio. Pernai komisiniai mokesčiai siekė 7 proc. Pabrangus viešojo transporto vienkartiniams ir terminuotiems bilietams ir palikus tą patį komisinį mokestį, už platinimo paslaugas reikėtų papildomai sumokėti 800 tūkst. litų. Kauno mieste viešojo transporto bilietus platina 7 tiekėjai. Visi tiekėjai sutiko pasirašyti naują susitarimą su transporto įmonėmis dėl 4,2 proc. komisinio mokesčio, išskyrus daugiausia kioskų Kaune turinčią „Kauno spaudą“. Ši bendrovė ir toliau reikalauja, kad jiems būtų taikomas didesnis mokestis, t. y. 5,5 proc.

Kauno miesto savivaldybės, bendrovių „Autrolis“ ir „Kauno autobusai“ vadovai yra suinteresuoti, kad  miestiečiai turėtų galimybę jiems patogioje vietoje įsigyti viešojo transporto bilietus, todėl ieško įvairių variantų, kaip išspręsti susidariusią problemą. Atsižvengiant į tai, kad „Kauno spauda“ Kaune turi 125 kioskus, o kauniečiai juose įpratę pirkti transporto bilietus, per derybas buvo pasiūlytas 4,9 proc. dydžio komisinis mokestis, tačiau šis pasiūlymas buvo atmestas. Ieškant kompromisų, buvo nuspręsta klausimą dėl galutinio mokesčio nustatymo, svarstyti artimiausiame savivaldybės Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje, o kovo 18 dieną teikti kolegijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius