-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis: Marijampolės politikai siekia pasipelnyti iš „Rail Baltica“ (papildyta 13.57 val.)

Taikydami banalią pasipinigavimo schemą – įsigyti žemės ir daryti viską, kad ji žūtbūt patektų į valstybinių projektų planus – Marijampolės politikai ėmė stabdyti ambicingą Europos Sąjungos (ES) projektą „Rail Baltica“.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Reikalavimas, kad „Rail Baltica“ vėžė neitų dabar veikiančio geležinkelio trasa, o aplenktų Marijampolę, susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui primena bandymą pasipelnyti, nes tuomet valstybė būtų priversta išpirkti privačius sklypus, pirmadienį rašo „Kauno diena“.

Anot ministro, įtarimus bandymu pasipinigauti stiprina ir tai, kad vietos politikai patys ėmėsi nurodinėti, per kurias teritorijas turi būti tiesiama „Rail Baltica“.

„Mes labai gerai žinome Vilniaus vakarinio aplinkkelio tiesimo aplinkybes, kai apsukrūs žmonės įsigijo sklypus, per kuriuos bus tiesiamas kelias, ir dabar iš valstybės reikalauja fantastiškų sumų. Dabar panaši padėtis kartojasi Marijampolėje“, – teigė E.Masiulis.

Jį stebina ir tai, kad Marijampolės politikai tik dabar sugalvojo reikšti pretenzijas dėl pernai Vyriausybės priimto sprendimo, pagal kurį „Rail Baltica“ trasai buvo parinktas dabar veikiantis geležinkelis per Marijampolę.

Marijampolės vyriausiasis architektas Arūnas Lukoševičius nepasirašo leidimo tiesti „Rail Baltica“ per miestą ir teigė, kad pasirašys tik tuo atveju, jeigu ji bus tiesiama aplink. Esą miestu galėtų važiuoti tik keleiviniai traukiniai, o aplink miestą – krovininiai.

Teritorijoje, kuri įvardijama kaip alternatyvi „Rail Baltica“ projektui, – ne vieno socialdemokrato, Krikščionių partijos nario sklypas.

Marijampoliečių reikalavimai grasina sužlugdyti planus, pagal kuriuos europinė geležinkelio vėžė jau 2013 m. pasiektų Kauną.

Atnaujinta 13.57 val. Susisiekimo  ministro Eligijaus Masiulio teiginiai, jog su Krikščionių partija bei jos pirmininku Gediminu Vagnoriumi siejami asmenys trukdo "Rail Baltica" projekto įgyvendinimui – neatitinka tikrovės, teigiama Krikščionių partijos išplatintame pranešime spaudai.

Kaip teigia Krikščionių  partijos narys, Marijampolės vicemeras Algis Žvaliauskas, tokie susisiekimo ministro teiginiai prasilenkia su sveiku protu.

„Iki šiol trasa nėra nustatyta ir teigti, kad kažkas kažkam trukdo ar daro įtaką - visiška nesąmonė. Kaip galima daryti įtaką, jeigu iki šiol net nėra aišku, kur tas geležinkelis  bus tiesiamas, – teigia Marijampolės vicemeras A. Žvaliauskas. - Galiu tik pripažinti, kad Marijampolės miesto valdžia stengiasi, kad geležinkelis būtų tiesiamas už miesto ribų, tačiau galimų vėžių paieška prasidėjo kur kas anksčiau  nei Krikščionių partijos nariai buvo išrinkti į miesto tarybą. Taigi, bandymai susieti Krikščionių partiją su "Rail Baltic" projektu prasilenkia su sveiku protu“.

Tokie susisiekimo ministro teiginiai, anot Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūno Vidmanto Žiemelio, gali būti išprovokuoti to, kad Susisiekimo ministerijai vis mažiau lieka laiko užbaigti šį projektą, todėl jau dabar yra ieškoma pasiteisinimų. „Kiek man yra žinoma geležinkelio "Rail Baltica" atkarpa Kauną turėtų pasiekti 2013 m. Akivaizdu, kad Susisiekimo ministerija 15 metų vilkinusi šį projektą, tik pernai pradėjo realiai ties juo dirbti, o dabar bando ieškoti atpirkimo ožių“,- teigia V. Žiemelis.

Krikščionių partija jau daugiau nei metus principingai reikalauja iš Susisiekimo ministerijos pradėti realiai įgyvendinti šį strateginį Lietuvai "Rail Baltica" projektą, vilkinamą daugiau nei 10 metų, nors Europos Parlamentas specialia rezoliucija pinigus jam numatė skirti dar 2004 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius