-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 10

„Susisiekimo paslaugos“: keleivių laipinimas pro pirmąsias duris Vilniuje pasiteisino

Praėjus beveik metams nuo keleivių laipinimo pro priekines duris tvarkos įsigaliojimo sostinės autobusuose ir troleibusuose ryškėja šios sistemos pranašumai. Pasak Vilniaus viešąjį transportą administruojančios savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovų, vežėjai pastebi ženklų keleivių be bilieto skaičiaus mažėjimą bei didėjančius vienkartinių bilietų pardavimus.
Viešasis transportas
Viešasis transportas / Tomo Gorbačo/Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Po 2010 metų liepos 15 dienos, kai įsigaliojo laipinimo į transporto priemones pro priekines duris tvarka, keleivių be bilieto skaičius sumažėjo ketvirtadaliu, lyginant antrąjį 2010 metų pusmetį su analogišku 2009 metų laikotarpiu.

Vairuotojo parduodamų vienkartinių bilietų per antrąjį 2010 metų pusmetį parduota dešimtadaliu daugiau nei per antrąjį 2009 metų pusmetį. O per pirmąjį 2011 metų ketvirtį vairuotojai pardavė beveik 17 proc. daugiau vienkartinių bilietų.

Pasak savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus Ginto Bliuvo, daug diskusijų sukėlęs sprendimas laipinti keleivius pro priekines duris pasiteisino.

„Pažvelgę į statistiką, matome akivaizdžią keleivių laipinimo pro pirmąsias duris naudą, kurią galime labai tiksliai suskaičiuoti. Taip pat labai svarbu, kad įsigaliojus šiai tvarkai, troleibusai ir autobusai į parkus grįžta švaresni, tvarkingesni. Pastebimai sumažėjo ir visuomeniniu transportu keliaujančių ir už kelionę nemokančių asocialių žmonių skaičius“, – sako G.Bliuvas

Pasak jo, vienas iš veiksnių, paskatinusių SĮ „Susisiekimo paslaugos“ įgyvendinti keleivių laipinimo pro pirmąsias duris tvarką Vilniaus mieste, buvo pačių miestiečių noras įdiegti šią naujovę.

„Aktyviai internetiniame miesto forume apie viešojo transporto sistemą diskutuojantys internautai 2009 metų rudenį kreipėsi į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vadovybę su prašymu įvesti tokią tvarką, nurodydami ir argumentus, kodėl taip reiktų daryti“, – teigia G.Bliuvas.

Ši tvarka galioja daugumoje vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos miestų. Keleiviai Lietuvoje į viešąjį transportą pro pirmąsias duris yra laipinami Panevėžyje, Kėdainiuose ir Klaipėdoje. Artimiausiu metu įvesti šią tvarką taip pat ruošiasi ir Kauno miesto vežėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius