-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

Susitarta, kas žvejams atlygins nuostolius

Vyriausybė nutarė, kuri institucija koordinuos pajūrio krantotvarkos darbus ir kas kompensuos žvejams už nuostolius, patirtus dėl šių darbų.
Ant molo žvejojęs vyras nuskendo birželio pradžioje.
Žvejai ant šiaurinio molo. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Dėl kasamo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje smėlio pylimo paplūdimiams „pamaitinti“ žvejybos vietose, žūklė buvo sustabdyta, o žvejai patyrė nuostolių. Smėlį kasė ir pylė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Numatyta, kad asmenys, dėl kurių veiklos žuvų išteklių naudotojai patyrė nuostolius, privalo juos visiškai atlyginti. Pagal žvejų atliktus skaičiavimus paaiškėjo, kad bendra nuostolių suma siektų 518 tūkst. Lt.

Nuostolių kompensavimo klausimas du kartus buvo svarstytas Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijoje, nes niekaip tarpusavyje negalėjo susitarti trys institucijos: Žemės ūkio, Aplinkos bei Susisiekimo ministerijos.

Siekdama stabilizuoti dėl gamtinių veiksnių ir žmonių veiklos pajūryje susidariusią padėtį, Vyriausybė pavedė Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono apsaugos departamentui koordinuoti krantotvarkos (smėlio išpylimo) darbus, o Susisiekimo ministerijai – kompensuoti žvejų patirtus nuostolius.

Žemės ūkio ministerijai pavesta patikslinti Nuostolių, patirtų netekus žvejybos galimybių (taip pat ir terminuotai) dėl kitų asmenų veiklos, apskaičiavimo ir įkainių nustatymo taisykles.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius