-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 03 /13:16

Svarstant Petro Gražulio atšaukimą iš ETPA delegacijos kilo konfliktas, Seimo narį bandyta išvesdinti iš salės

Antradienį Seimui svarstant opozicinių liberalų siūlymą „tvarkiečių“ seniūną Petrą Gražulį atšaukti iš Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA), kilo konfliktas tarp P.Gražulio ir projekto iniciatoriaus Eligijaus Masiulio.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

P.Gražulis norėjo įteikti E.Masiuliui džinsus, kurių užpakalinėje dalyje įsiūtas užtrauktukas.

„Tai langas į Europos vertybes“, – pareiškė „tvarkietis“.

Seimo posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas nurodė P.Gražulį išvesti iš Seimo salės, bet šis išeiti atsisakė.

Besiginčijančius E.Masiulį ir P.Gražulį posėdžių salėje išskyrė parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė.

LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai
LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai

Už tokį elgesį A.Sysas skyrė „tvarkiečių“ seniūnui žodinį įspėjimą ir ragino Seimą įspėti kolegą įrašant į posėdžio protokolą, bet tam nepritarė dauguma parlamentarų.

Liberalų sąjūdžio atstovai siūlė Seimui P.Gražulį išbraukti iš delegacijos ETPA Parlamentinėje Asamblėjoje.

„Ši organizacija labai svarbi svarstant žmogaus teisių klausimus Europoje ir pasaulyje, labai dažnai delegacijos atstovai domisi ir rūpinasi žmogaus teisių apsauga įvairiose Europos valstybėse ir ne tik Europos valstybėse. P.Gražulis, vykdydamas savo politinę veiklą, net neslepia, o labai atvirai deklaruoja, kad jam žmogaus teisės tikrai nėra joks prioritetas. Dar daugiau, jis yra prasitaręs, kad jo dalyvavimas šitoje organizacijoje yra susisietas jo asmenine politine veikla. Galima suprasti, kad jeigu P.Gražulis nuo Naujųjų metų būtų šios organizacijos nariu, išgirstume ne vieną originalią P.Gražulio akciją, kurios iki šiol apsiribodavo Lietuvos teritorija“, – pristatydamas Seimo nutarimo projektą sakė E.Masiulis.

Jis nuogąstavo, kad P.Gražulis ETPA pavers savo „cirkų, triukų, pasirodymo vieta“.

Besiginčijančius E.Masiulį ir P.Gražulį posėdžių salėje išskyrė parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Manome, kad P.Gražulis dėl savo labai aiškaus homofobiško požiūrio, dėl žmogaus laisvių neigimo, dėl žmogaus gyvenimo pasirinkimo laisvių neigimo neturėtų dalyvauti šitos organizacijos darbe“, – teigė liberalas.

Pats P.Gražulis piktinosi, kad norima riboti jo teises, nors jis ginąs Konstitucijoje įtvirtintas vertybes.

„Sovietmečiu buvo proletariato diktatūra, aš jai irgi nepritariau, turėjau savo poziciją, neturėjau teisės būti renkamas į tam tikras institucijas, neturėjau net teisės įsidarbinti, o dabar yra liberalioji homoseksualų diktatūra, kur taip pat tik viena nuomonė Europos Taryboje? Kam jūs atstovaujate? Ar jūs turite savo poziciją? Ar kai keičiasi politinė santvarka, su politine santvarka keičiate ir politinę orientaciją?“ – klausė P.Gražulis.

„Tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius siūlė liberalams kreiptis į Kretingos rajono gyventojus, kad jie neberinktų jo daugiau į Seimą.

Seimas nepritarė siūlymui išbraukti P.Gražulį iš ETPA Parlamentinės Asamblėjos delegacijos. Už tai balsavo 21 Seimo narys, prieš buvo 28 parlamentarai, 19 susilaikė.

P.Gražulis yra parengęs ne vieną įstatymo projektą dėl homoseksualų teisių ribojimo, jis du kartus mėgino sutrukdyti seksualinių mažumų eitynes Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius