-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis atskleidė pinigų plovimo schemas

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis „Laisvosios bangos“ tiesioginėje laidoje „Iš esmės“ kalbėjo apie privačių medicinos įstaigų finansavimą iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / V.Skaraičio/BFL nuotr.

„Ta informacija yra patvirtinta Valstybinės mokesčių inspekcijos“, –  atsakė ministras, paklaustas, kokia naujausia informacija apie „mūšį dėl sveikatos sistemos pinigų“.

Pasak jo, patikrinus maždaug 2000 sveikatos priežiūros ir odontologijos įmonių veiklą 2010 – 2012 m., išaiškėjo, kad tos įmonės turėjo apie 77 mln. Lt  likutinio pelno, o išmokos iš pelno po apmokestinimo sudarė 95,5 mln. Lt. Pasak ministro, taip yra todėl, kad jau keleri metai lėšos, kurias privačios gydymo įstaigos gauna iš Teritorinių ligonių kasų (TLK), yra atleistos nuo pelno mokesčio.

V.Andriukaitis nepaneigė, kad tai įgalina privačias įstaigas savo veiklą finansuoti iš pajamų, kurias jos gauna už paslaugas iš pacientų, o dividendus išsimokėti iš TLK lėšų. Tokius veiksmus leidžia dabartiniuose įstatymuose esančios spragos.

Ministras aiškino, kad pacientui privačioje įstaigoje pasirinkus brangesnį gydymą, perviršį iš dalies kompensuoja TLK, tačiau kiekviena gydymo įstaiga nustato savas gydymo ir kompensavimo metodikas. Atsiranda dvigubo dengimo galimybė, kada už tą pačią paslaugos dalį sumoka ir pacientas, ir TLK.

V.Andriukaitis kritikavo pažiūrą, kad PSDF lėšas naudojantys turtingesni pacientai gali reikalauti geresnio gydymo ir už jį susimokėti. „Solidarumu paremtas sveikatos draudimas nustoja egzistuoti“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius